NBA: öt meccsre meszelték el az ellenfelét fojtogató Warriors-sztárt

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.11.16. 09:31
null
A Rudy Gobert-t fojtogató Draymond Greent öt meccsre felfüggesztették (Fotó: Getty Images)+
Öt mérkőzésre szóló eltiltást kapott az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) szereplő Golden State Warriors sztárja, Draymond Green, aki a Minnesota Timberwolves elleni, magyar idő szerinti szerdai mérkőzés elején fojtogatta az ellenfél játékosát, Rudy Gobert-t, azok után, hogy Klay Thompson és Jaden McDaniels akaszkodott össze egymással.

 

Mint megírtuk, a csetepaté egy perccel és 43 másodperccel a mérkőzés kezdete után történt, amikor egy Golden State-támadásnál az előrefutó Jaden McDaniels akaszkodott össze Klay Thompsonnal, a felek húzták, vonták egymást, majd a földre zuhantak, de időközben a csapattársak is megérkeztek, Draymond Green pedig egy fojtómozdulattal próbálta semlegesíteni Rudy Gobert-t.

A tömegbunyó után Thompsont, McDanielst és Greent is kizárták a mérkőzésről, az NBA pedig hivatalos honlapján számolt be róla, hogy utóbbit öt mérkőzésre felfüggesztették, erre az időre fizetését sem kapja meg. A liga indoklása szerint Green a pályán történt szóváltás után sportszerűtlenül és veszélyes módon ragadta nyakon a Timberwolves játékosát.

Greenen kívül a másik három főkolompos nem kapott eltiltást, de mind a négy játékos 25 ezer dolláros pénzbírságot kapott.


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik