NHL: Teräivänen távolról bikázott a kapuba, mégis kikapott a Hurricanes – videók

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.10.16. 08:51
null
Brady Tkachuk helyezi a kapuba a pakkot: „csak egy átlagos nap” a Senators háza táján (Fotó: Getty Images)
Az Ottawa Senators a Tampa Bay Lightninget, míg az Anaheim Ducks a Carolina Hurricanest győzte le viszonylag simán az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) magyar idő szerint hétfő hajnali játéknapján.

Kirobbanó formában játszik az Ottawa Senatorst erősítő Brady Tkachuk, az amerikai hokis három pontig jutott (két gólt egy gólpasszt jegyzett), csapata pedig 5–2-re kiütötte a Tampa Bay Lightninget. Tkachuk ezzel a Senators történetében a második játékos lett, aki egymás után két meccsnapon is egynél több gólt tudott szerezni – ez korábban Dany Heatleynek sikerült még 2007 decemberében.

 


Az Anaheim Ducks Frank Vatrano mesterhármasával jutott túl a Carolina Hurricanesen, amely hiába futott az eredmény után, nem tudta utolérni ellenfelét. Az anaheimi franchise 30 éves történetében Vatrano volt az első, aki az idény első hazai meccsén triplázni tudott.

 


 

A vendég együttesben ennek dacára akadt kiváló teljesítmény, Teuvo Teräivänen kétszer is az anaheimi kapuba tudta küldeni a korongot. A finn légiós második találata különösen szépre sikeredett: a 29 éves, „Turbó” becenévre hallgató szélső a távolról ágyúzott a kapuba.

 

 

 

NHL
ALAPSZAKASZ
Ottawa Senators–
Tampa Bay Lightning 5–2
Anaheim Ducks–
Carolina Hurricanes 6–3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik