NHL: magabiztosan nyert a címvédő, Auston Matthews ismét triplázott – videók

Vágólapra másolva!
2023.10.15. 07:37
null
Harmadik meccsét is megnyerte a címvédő Vegas Golden Knights (Fotó: Getty Images)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) magyar idő szerinti vasárnap hajnali játéknapján 12 mérkőzésből csupán három vendég siker született. A Toronto Maple Leafs a Minnesota Wild ellen nyert magabiztosan 7–4-re, míg a címvédő Vegas Golden Knights az Anaheimnek lőtt négyet. Gólgazdag mérkőzésen nyert a Columbus Blue Jackets, a Detroit Red Wings és a Pittsburgh Penguins is, egy góllal győzött a Boston Bruins és a New York Islanders. A vendégcsapatok becsületét a Vancouver Canucks, a Carolina Hurricanes és a Colorado Avalanche mentette meg.

 

Az Anaheim Ducks már háromgólos hátrányban volt a címvédő Vegas Golden Knights otthonában, mikor a harmadik harmad közepén szépített, végül 4–1-re nyert a Vegas, ahol Chandler Stephenson három kanadai ponttal zárt.

Auston Matthews az előző mérkőzés után ismét háromszor talált be a Toronto Maple Leafs Minnesota elleni 7–4-es győzelme alkalmával ezzel mindössze az ötödik játékos az NHL történelmében, aki az első két mérkőzésén egyaránt mesterhármasig jutott.

AUSTON MATTHEWS ISMÉT HÁROM GÓLIG JUTOTT


Triplázott Boone Jenner is a Columbus színeiben, a Blue Jackets 5–3-ra nyert a New York Rangers ellen. A másik New York-i csapat, az Islanders azonban nyert. A Buffalo Sabres ugyan felállt két gólos hátrányból, Casey Cizikas találatára ellenben már nem volt válasza. A Calgary a második harmadban ugyan vezetést szerzett a Pittsburgh otthonában, de a záró játékrészben ötször is beköszönt a Penguins ezzel eldöntve a találkozót.

BOONE JENNER IS TRIPLÁZOTT


A vendégcsapatok becsületét a Vancouver Canucks az Edmontonban aratott 4–3-as sikere fordulatos mérkőzés során őrizte meg.

Három mérkőzésen is csak a szétlövések döntöttek. A St. Louis Blues a Seattle Krakent, míg a Colorado Avalanche a San Jose Sharksot múlta felül. A Carolina már az első harmadban három góllal vezetett a Los Angeles otthonában, a Kings azonban hosszabbításra mentette a mérkőzést, szétlövések után azonban a Hurricanes szerezte meg a győzelmet

EZZEL A VÉDÉSSEL NYERT A ST. LOUIS BLUES

 

SZÉTLÖVÉSEK UTÁN NYERT A COLORAD AVALANCHE IS


NHL
ALAPSZAKASZ
Boston Bruins
–Nashville Predators 3–2
Columbus Blue Jackets–New York Rangers 5–3
Detroit Red Wings–Tampa Bay Lightning 6–4
Montreal Canadiens–Chicago Blackhawks 3–2
Pittsburgh Penguins–Calgary Flames 5–2
Toronto Maple Leafs–Minnnesota Wild 7–4
New York Islanders–Buffalo Sabres 3–2
St. Louis Blues–Seattle Kraken 2–1 – szétlövéssel
Edmonton Oilers–Vancouver Canucks 3–4
San Jose Sharks–Colorado Avalanche 1–2 – szétlövéssel
Vegas Golden Knights–Anaheim Ducks 4–1
Los Angeles Kings–Carolina Hurricanes 5–6 – szétlövéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik