NBA: Sacramentóban kapott ki a Lakers, otthon bukott a Bucks – videók

Vágólapra másolva!
2023.10.30. 07:21
null
A Sabonis, Fox páros süllyesztette el a Lakerst (Fotó: Getty Images)
Ráadásban szenvedett vereséget a Sacramento Kingstől a Los Angeles Lakers az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) magyar idő szerint hétfő hajnali játéknapján. LeBron Jamesék városi riválisa, a Clippers odahaza verte meg a San Antonio Spurst, akárcsak a Philadelphia 76ers a  Portland Trail Blazerst. Houstonban győzte le a Rocketset a Golden State Warriors, míg az Atlanta Hawks a Milwaukee Bucks otthonában diadalmaskodott.

Drámai végjátékot hozott a Kings és a Lakers ütközete, noha sokáig úgy tűnt, hogy Sabonisék simán behúzzák a találkozót, a negyedik negyed közepéig ugyanis a sacramentóak vezettek – igaz, a 41 pontos első játékrész után folyamatosan faragott hátrányából a Lakers. LeBron Jamesék egy kis időre a vezetést is átvették, majd a 38 éves sztár két pontjával ráadásra mentették a meccset.

 


 

A hosszabbításban Malik Monk lett a hazaiak hőse, két elsüllyesztett triplája mellett 11 ponttal billentette a Kings javára a mérleg nyelvét. A meccs legeredményesebb játékosa De'Aaron Fox (37–4–8) volt, míg a Kings legsokoldalúbb tagja ezúttal is a dupla duplát jegyző Domantas Sabonis volt (12–15–5). A másik oldalon az egyaránt dupla duplát jegyző Anthony Davis (30–16–2) és LeBron James (27–15–8) sokat tett csapata meccsben maradásáért, de ez sem bizonyult elégnek a sikerhez.

SACRAMENTÓBAN FOLYTATÓDOTT A LEBRON-SHOW

 


DE'AARON FOX VOLT A LAKERS MUMUSA

 


A regnáló MVP cipelte a hátán a 76erst, Joel Embiid 35–15–7-es mérlege csaknem harmincpontos előnyt eredményezett a philadelphiai együttesnek, amelyben Tyrese Maxey (26–10–4) és Tobias Harris (24–5–2) is jó napot fogott ki.

 


Sokáig vezetett a Warriors, de végül Steph Currry klasszisa kellett a sikerhez, a rutinos irányító többek között egy három triplából álló sorozattal vezette sikerre az övéit a Rockets otthonában.

 


Nagyon nem ment a San Antonio Spursnek Los Angelesben a Clippers ellen, ahol a csapatjáték és a játékosok között elosztott pontmennyiség volt a nyerő faktor (Kawhi Leonard 21, George és Westbrook 19-19, míg Hyland 18 pontot dobott). A másik oldalon Devin Vassel volt legjobb 14 pontjával, míg a francia csodagyerek Victor Wembanyama 11 pontnál állt meg, így senkit nem lepett meg a Clippers 40 pontos sikere.

Janisz Adetokunbo duplája sem volt elég a Bucks sikeréhez, a „Görög Szörny” 26–11–3-s mérlege ezúttal kevés volt a végig vezető Hawks ellen.

NBA
ALAPSZAKASZ
Houston Rockets–Golden State Warriors 95–106
Milwaukee Buck–Atlanta Hawks 110–127
Philadephia 76ers–Portland Trail Blazers 126–98
Los Angeles Clippers–San Antonio Spurs 123–83
Sacramento Kings–Los Angeles Lakers 132–127 – hosszabbítás után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik