Amerikai futball: gála a Kincsem Parkban! A válogatott kiütötte a cseheket az Eb-n

Vágólapra másolva!
2023.10.29. 16:15
null
Volt minek örülniük a magyar játékosoknak (Fotó: Dömötör Csaba)<br /><a href="https://www.nemzetisport.hu/galeria/amerikai-futball-magyarorszag-csehorszag-30-0-fotok-domotor-csaba--7387" target="_blank">A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!</a><br />
A magyar amerikaifutball-válogatott 30–0-ra legyőzte Csehországot vasárnap a Kincsem Parkban, a Rugby Centerben az A-csoportos Európa-bajnokság helyosztóján. 


A magyar válogatott korábban két alkalommal játszott Csehország ellen – 2015-ben 26–7-re alulmaradtak az éppen akkor debütáló Bencsics Márkék, majd a Három Nemzet Kupáján már a mieink diadalmaskodtak 23–15-re, a sikernek köszönhetően a tornát is megnyertük.

Most az A csoportos Európa-bajnokság helyosztóján, a 9. helyért feszült egymásnak a két csapat. A magyar válogatott a csoportjában 41–0-ra kikapott Ausztriától, – amely az egész tornát megnyerte – majd 9–2-es vereség következett Franciaország ellen. Meg kell jegyezni, hogy sérülés miatt egyik találkozón sem játszott a válogatott kezdő irányítója.

Mindkét védelem harapósan kezdte az összecsapást, a csehek kétszer, a mieink egyszer kényszerültek puntra az első negyedben.

A második támadósorozatunkból a csehek nyolc yardosáig jutottunk, pontokat azonban ezúttal sem láthattunk – a mezőnygólkísérletnél rövid volt a long snap, így a rúgónknak esélye sem volt a póznák közé vágni a labdát.

A vendégek továbbra sem tudtak haladni, még úgy sem, hogy egy puntjuk után a visszahordónk elvesztette a labdát. A harmadik támadásunk már touchdownnal ért véget, Bencsics Márk pontos átadását a válogatottól búcsúzó Czirók Márton kapta el a célterületen belül. Az extra pont mellé ment, így maradt a 6–0.

A védelmünk ismét azonnal leparancsolta a cseheket, lehetőséget adva a támadóinknak az újabb pontszerzésre. Remekül haladtak a mieink, Bencsics többször is menekülve találta meg Czirókot. Tizenöt másodperccel a szünet előtt jött is az újabb TD, Bencsics tökéletes passzábólTóth Nándor volt eredményes. Ezúttal az extra pont is a helyén volt, 13–0-ra vezettünk a szünetben.

A harmadik negyedet is jól kezdtük, bár a red zone-on belül elakadtunk. Storcz András mindenesetre nem hibázott, mezőnygóljával már 16–0-s volt az előnyünk.

A magyar védelem továbbra sem adott esélyt a cseh támadóknak, első kísérletet sem nagyon tudott szerezni a vendég együttes. Az újabb punt után megint jöhettek Bencsicsék, az irányító a támadósorozat végén Ráthonyi Kende futónak passzolt hatpontost, a sikeres extra ponttal már 23–0-ra vezettek mieink – a pontszerzést beárnyékolta, hogy Madaras Erik futó megsérült, hordágyon kellett levinni.

A defense ezt követően már nemcsak megállította az ellenfelet, hanem pontokat is feltett az eredményjelzőre. Egy fumble után Regan Jebrai szedte össze a tojást, s meg sem állt vele a célterületig. Storcz extra pontjával már harminc pont volt a két csapat között.

A hátra lévő időben a mieink már próbálták inkább futtatni az órát, de azért néhány szép játék – és egy kihagyott mezőnygól – összejött. A csehek is próbálkoztak futásokkal, nagy játékokkal, de mindhiába, a magyar védelem nem kapott pontot. 30–0

Ezzel a győzelemmel a magyar válogatott a 9. helyen zárta az A-csoportos Európa-bajnokságot. A találkozó után a három TD-passzt kiosztó Bencsics nyilatkozott.

„A sérülésem után nehéz volt a visszatérés, mert új rendszerbe csöppentünk új támadókoordinátorral. Volt aki ismerte ezt a rendszert, nekem teljesen új volt. Lassan rázódtam bele, idén néha ki kellett hagynom edzéseket. Ennek ellenére azért éreztem, hogy egyre jobban megy a játék, és biztos voltam benne, hogy élek a lehetőséggel, ha megkapom” – mondta a magyar válogatott irányítója.

A rutinos amerikai futballista hozzátette, egyelőre nem gondolkozik azon, mi lesz a jövőben, csak szeretné kiélvezni a győztes pillanatot.

AMERIKAI FUTBALL
EURÓPA-BAJNOKI CSOPORTMÉRKŐZÉS
Budapest,
Rugby Center, 2740 néző.
Magyarország–Csehország 30–0 (0–0, 13–0, 10–0, 7–0)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik