Amerikai futball: 4500 néző előtt mutatkozott be a válogatott

BORBÉLY LÁSZLÓBORBÉLY LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2015.09.27. 18:25
null
Czirók Mártoné a történelmi TD (Fotó: Radó Norbert)
Lejátszotta története első mérkőzését a magyar amerikaifutball-válogatott, a mieink 26–7-re kikaptak Csehországtól.

Az esőzések miatt a BVSC pályája helyett az Építőkén került sor az összecsapásra, de a helyszínváltozás és a hűvös idő sem rettentette el a rendkívül lelkes szurkolókat, 4500-an látogattak ki a debütálásra.

A magyar együttesben elsőként Bencsics Márk irányított, a kivédekezett támadás után azonban nagyon rossz helyzetből, saját célterülete elől indulhatott az együttes, és egy sack miatt safety született (0–2)

Kezdetben talán kicsit lámpalázas volt az együttes, de ez a második támadástól kezdve elmúlt, igaz, pontokat az első félidőben így sem sikerült szerezni. Nem úgy a cseheknek, a kétpontos első negyed után egy 45 yardos mezőnygóllal növelték előnyüket, Jan Dundacek pedig előbb passzolt, majd futott is egy TD-t (0–19)

MEGILLETŐDÖTTEK VOLTUNK

„Megilletődöttek voltunk az elején, de nagyon sokat tanulhatunk abból, hogy ilyen erős ellenfél ellen játszottunk, és ez már a szerbek ellen is megmutatkozhat” – mondta Bencsics Márk.

A nagyszünet után főleg a cserék játszottak mindkét oldalon, a mieinknél is érkezett Czirók Márton a pályára, és az ő nevéhez fűződik a válogatott történetének első pontszerzése is, 8 yardról futott a célterületre (7–19)

Erre a vendégek szintén egy irányítófutással feleltek, a hajrában pedig azért szoríthattunk, hogy a védelem megállítsa célterülete előtt a támadókat – ez sikerült is, 4. kísérletre sem sikerült megtenni a szükséges egy yardot.

A fantasztikus szurkolótábor nagy örömére, gyakorlatilag győztesként ünnepelték az együttest még jóval a meccs után is, zúgott a „Ria, ria, Hungária!” – de még az egyik cseh játékostól is.

„A második félidei támadójáték pozitív volt, amin mindenképp kell javítanunk, az a futás elleni védelmünk, mert egy nagyon jól futó szerb csapattal játszunk két hét múlva B-csoportos Eb-selejtezőn” – mondta Lee Hlavka, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

AMERIKAI FUTBALL – FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Csehország 7–26
(0–2, 0–17, 7–7, 0–0)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik