NHL: szétlövéssel nyert a Rangers és a Wild, kikapott a Penguins

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.02.18. 08:33
null
Filip Gustavsson felhúzta a falat a Minnesota kapuja előtt (Fotó: Getty Images)
Szétlövésben fektette két vállra az Edmonton Oilerst a New York Rangers a tengerentúli profi jégkorongliga (NHL) magyar idő szerint szombat hajnali játéknapján. A nap további mérkőzésein a Minnesota Wild hasonló körülmények között verte a Dallas Starst, a Chicago Blackhawks hosszabbítás után múlta felül az Ottawa Senatorst, míg a New York Islanders–Pittsburgh Penguins, illetve az Anaheim Ducks–Los Angeles Kings mérkőzések eredménye a rendes játékidőben megszületett.

Hiába húzott el az első negyedben 4–1-re a New York Rangers, a hazai jég előnyét élvező Oilers a második, illetve a harmadik harmadban képes volt az egalizálásra. Miután a ráadásban nem született döntés, jöhetett a szétlövés. Az első körben mindkét csapat gólt tudott szerezni, majd zsibórban 4–4 (!) elhibázott kísérlet következett. A hatodik sorozatban az edmontoni Yamamoto kihagyta, míg a New York-i Lafreniere belőtte a maga kísérletét – a Rangers kerekedett felül az idegek csatájában.


A Minnesota Wild és a Dallas Stars mérkőzése is szétlövésig tartott, igaz a Saint Paulban megrendezett találkozó nem hozott gólfesztivált – az utolsó harmadban szereztek 1–1 gólt a felek. A szétlövésben a hazaiak a kísérleteik felét belőtték, és ez elégnek bizonyult a sikerhez. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy a Wild sikerének fő letéteményese a svéd válogatott kapus, Filip Gustavsson volt, aki a kapujára záporozó 30 dallasi lövésből 29-et (!) kivédett, így a kapott gólok számában átlagban a második legkisebb mutatóval rendelkezik a kapusok között.

 

Nem született meglepetés Anaheimben, ahol a gyenge idényt futó „kacsák” nem tudták feltartóztatni a nyugati főcsoport negyedik helyén álló kaliforniaiakat. A Kings hat gólt hintve ütötte ki ellenfelét és ezzel tovább robog az első három helyet elfoglaló Dallas, Vegas, Winnipeg trió nyomában.

Fordulatos küzdelmet hozott a Senators–Blackhawks ütközet. A chicagói vezetésre három góllal válaszoltak a kanadaiak, majd a 1217. gólját jegyző, ezzel a franchise örökranglistájának harmadik helyére fellépő Kane mentette hosszabbításra a találkozót. A ráadásban Athanasiou közelről bekotort találata döntött – győzelemmel távozott a kanadai fővárosból a Blackhawks.


 

Két harmadon keresztül a „pingvinek” irányították az eseményeket a New York-i UBS Arénában. A záró játékrészben 4–3-as pittsburghi vezetésnél megrázta magát az Islanders: Nelson és a karrierje 1200. NHL-meccsét játszó (ő mindössze a negyedik amerikai hokis, aki elérte ezt a mérföldkövet!) Parise góljára nem érkezett válasz a vendégoldalról, így a Penguins üres kézzel távozott New Yorkból.


NHL, ALAPSZAKASZ
New York Islanders
–Pittsburgh Penguins 5–4
Ottawa Senators–Chicago Blackhawks 3–4 – hosszabbítás után
Minnesota Wild–Dallas Stars 2–1 – szétlövés után
Anaheim Ducks–Los Angeles Kings 3–6
Edmonton Oilers–New York Rangers 4–5 – szétlövés után

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik