NHL: Sidney Crosby klublegenda rekordját döntötte meg

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.02.27. 06:58
A Pittsburgh Penguins hazai jégen hét különböző játékos góljaival győzte le 7–3-ra a Tampa Bay Lightningot az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) magyar idő szerinti vasárnap esti és hétfő hajnali játéknapján. A hazaiak sztárja, Sidney Crosby is betalált, ezzel karrierje során 13. idényében jutott el legalább 70 pontig, ráadásul ezzel a klublegenda Mario Lemieux csúcsát adta át a múltnak.



Crosby rekorddöntése mellett a vendégeknél is új csúcs született, hiszen a Tampa Baynél Nikita Kucserov 621. NHL-mérkőzésén megszerezte 700. pontját, felülmúlva csapattársa, Steven Stamkos rekordját, aki 696 meccsen érte el ezt a mérföldkövet.

A Minnesota Wild hazai jégen Kirill Kaprizov mesterhármasával nyert hosszabbításban 3–2-re a Columbus Blue Jackets ellen. A Buffalo Sabres gólzáporos meccsen a három gólja mellett egy asszisztot is kiosztó Dylen Cozens vezérletével múlta felül 7–4-re a Washington Capitalst, míg a Nashville Predatorsnál Roman Josi két góllal és egy gólpasszal, Matt Duchene és Thomas Novak egy találattal és két előkészítéssel vette ki a részét az Arizona Coyotes elleni, idegenbeli 6–2-es sikerből.

A New York Islanders vendégként nullázta le a Winnipeg Jetset (0–4), a New York Rangers pedig négy vereség után tudott nyerni, hazai környezetben 5–2-re legyőzte a Los Angeles Kingset.

A Toronto Maple Leafs Mitchell Marner három gólpasszának is köszönhetően sima, 5–1-es sikert ért el a Seattle Kraken otthonában.

NHL
ALAPSZAKASZ

Buffalo Sabres–Washington Capitals 7–4
Minnesota Wild–Columbus Blue Jackets 3–2 – hosszabbítás után
Winnipeg Jets–New York Islanders 0–4
New York Rangers–Los Angeles Kings 5–2
Pittsburgh Penguins–Tampa Bay Lightning 7–3
Arizona Coyotes–Nashville Predators 2–6
Seattle Kraken–Toronto Maple Leafs 1–5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik