NBA: tulajdonost vált a Milwaukee Bucks – sajtóhír

M. M.M. M.
Vágólapra másolva!
2023.02.27. 17:19
null
Jimmy Haslam lesz a Milwaukee Bucks egyik tulajdonosa (Fotó: Getty Images)
Az ESPN szerint Marc Lasry eladta részesedését a 2020-2021-es NBA-idényben bajnok Milwaukee Bucksból. A Cleveland Browns NFL-csapatának tulajdonosa, Jimmy Haslam (és felesége, Dee Haslam) vásárolta meg Lasry részét. A hírek szerint Haslam részesedése 3.5 milliárd dollár értékkel bír.


Az ESPN információi szerint Marc Lasry megállapodott Jimmy Haslammel, a Cleveland Browns tulajdonosával, hogy egy 3.5 milliárd dollár értékű részesedést kap az NFL-tulajdonos Lasrytől.

Az ügylet még jóváhagyásra vár a ligától.

Néhány héttel ezelőtt Mat Ishbia 4 milliárdért vásárolta meg a Phoenix Sunst. Ha a többi amerikai sportágat is figyelembe vesszük, ennél csak a Denver Broncos 4.65 milliárdos tulajdonosváltása került többe.

A Haslam által fizetett ár ismét mutatja a franchise-ok értékeinek emelkedését a ligában. Steve Ballmer kétmilliárd dollárt fizetett a Los Angeles Clippersért, Tilman Fertita 2.2 milliárdot fizetett a Houston Rocketsért, Joe Tsai 2.3 milliárdot tett le az asztalra a Brooklyn Nets megvásárlásáért.

2014-ben vette meg Lasry és Wes Edens a Milwaukee-t 550 millió dollárért a korábbi amerikai szenátortól, Herb Kohltól. Az ő regnálásuk során nyílt meg a Fiserv Forum (ahol a Bucks a hazai mérkőzéseit játssza), 2021-ben pedig Janisz Adetokunbo vezérletével bajnok lett a csapat, először 1971 óta (amikor Lew Alcindor, későbbi nevén Kareem Abdul-Jabbar a döntő MVP-je).

Jimmy és Dee Haslam 2012-ben egymilliárd dollárért vette meg a Cleveland Brownst Randy Lernertől, 2019-ben pedig a Columbus Crew MLS-gárda tulajdonosai lettek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik