NBA: „Ha akart volna, akkor sem lehetett volna lekezelőbb” – Pippen Michael Jordanről

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2021.11.03. 11:55
null
<strong>Scottie Pippen </strong>(balról a második) és <strong>Michael Jordan</strong> (középen) 1991 és 1998 között hat bajnoki címet nyert a <strong>Chicago Bullsszal</strong> (Fotó: Getty Images)
Michael Jordan első számú szárnysegédjeként, minden igényt kielégítő „kiszolgáló személyzetként” Scottie Pippen hat bajnoki címhez (1991, 1992, 1993, 1996, 1997, 1998) segítette hozzá a kilencvenes években fogalommá váló Chicago Bullst. Az 56 éves korábbi kiváló kosárlabdázó a The Last Dance-ben elhangzottak miatt igen komoly kritikát fogalmazott meg egykori csapattársáról, a „főbika” Michael Jordanről – derült ki Pippen önéletrajzi könyvének egyik fejezetéből, amely a GQ magazin oldalán jelent meg.

 

Scottie Pippen november 9-én megjelenő önéletrajzi könyve, az Unguarded minden bizonnyal sok beszédtémát fog szolgáltatni a következő hetekben. Az első hosszabb részletből az derült ki, hogy a korábbi kiváló sportoló nagyon mérges volt Michael Jordanre a The Last Dance miatt. „Ott ültem, az ötvenes éveim közepén, tizenhét évvel az utolsó mérkőzésem után, és néztem, ahogy ismét lealacsonyítanak minket. Már elsőre megélni is elég sértő volt.”

„»Minden idők legjobb csapattársa« voltam, ahogy ő nevezett. Ha akart volna, akkor sem lehetett volna ennél lekezelőbb. Jobban belegondolva, hinni tudtam a szememnek. Sok időt töltöttem a közelében. Tudtam, hogy mi hajtja. Milyen naiv voltam, hogy mást vártam.”

„Minden epizód ugyanarról szólt: Michael kiemelve, miközben a csapattársai másodlagosak, kisebbek – az üzenet nem különbözött attól, mint amikor annak idején »mellékszereplőként« hivatkozott ránk. Évről évre, amikor nyertünk, alig vagy egyáltalán nem kaptunk elismerést, de persze, ha vesztettünk, akkor a kritikák nagy részét mi kaptuk. Michael akár 6/24-gyel is zárhatott egy meccset, begyűjthetett öt személyi hibát is, a sajtó és az emberek szemében mindig ő volt a hibátlan Jordan.”

A megjelent könyvrészletben arról is olvashatunk, hogy korábbi csapattársa, a Bulls általános igazgatója, későbbi alelnöke, John Paxson felhívta őt a The Last Dance megjelenése után, és elismerte, valamint bocsánatot kért Pippentől, amiért rosszul bántak vele, és nem becsülték meg őt a visszavonulása utáni években, amikor a Chicago alkalmazásában állt. Ezekről az esetekről Pippen bővebben is beszámolt. A könyvrészlet alapvetően negatív hangvételű és a sérelmekről szól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik