NHL: a Chicago hiába jött vissza a sírból az Anaheim otthonában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.26. 07:41
null
Matt Beleskey (feketében) góljával az Anaheim nagyon közel került a nagydöntőhöz (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) Nyugati főcsoportdöntőjében az Anaheim Ducks hosszabbítás után 5–4-re nyert a 2013-as bajnok Chicago Blackhawks ellen, így 3–2-re vezet az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban.

 

Az Anaheim az első harmadban 3–0-ra vezetett úgy, hogy a vendégeknek még kaput eltaláló lövésük sem volt. A Blackhawks a második játékrészben két gólt ütve szépített, de a hajrához érkezve 4–2-t mutatott az eredményjelző. Egy perc ötven másodperccel a rendes játékidő vége előtt azonban a kanadai Jonathan Toews távoli lövése utat talált a dán Frederik Andersen kapujába. Sőt, harmincnyolc másodperccel a vége előtt Toews balról, roppant éles szögből a kapu elé tett korongja szinte hihetetlen módon áthaladt a gólvonalon Andersen lába között.

A nyugati fináléban a harmadik hosszabbításos meccs volt ez. Most viszont nem kellett sokat várni a döntésre: a kanadai Matt Beleskey negyvenöt másodperc után közelről belőtt egy kapusról kipattanó korongot – ezzel az Anaheim 5–4-re nyert, s egy mérkőzésre van a nagydöntőtől – amelybe 2007 óta nem jutott be.

Érdekesség, a Blackhawks Jonathan Toews és Patrick Kane 2007-es érkezése óta sohasem vesztett el rájátszásmeccset azután, hogy a párharc állása 2–2 volt – mostanáig. A Chicagónak hét ilyen összecsapása volt, s 14–0-s mérlege azt jelenti, ezen párharcokat egyaránt hat találkozó alatt nyerte meg, nem volt szüksége hetedikre.

A párharc hatodik mérkőzését május 27-én rendezik.

NHL, RÁJÁTSZÁS
NYUGATI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 5. MÉRKŐZÉS
Anaheim Ducks–Chicago Blackhawks 5–4
hosszabbítás után
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása:
3–2 az Anaheim javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik