NHL: Jágr újabb gólja - ötödik az örökranglistán

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2015.03.20. 08:32
Jaromír Jágr 718. góljával immár egyedül áll az örökranglista ötödik helyén az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) vasárnapi játéknapján.

A 43 éves cseh csatár új klubja, a Florida Panthers színeiben talált be a Detroit Red Wings elleni 3–1-es mérkőzésen, és ezzel megelőzte Phil Espositót. Jágr előtt a sorban már csak Wayne Gretzky (894 gól), Gordie Howe (801), Brett Hull (741) és Marcel Dionne (731) áll.

A legutóbbi játéknap eseményei közé tartozik, hogy a Keleti főcsoportot vezető Montreal nagyon simán, 4–0-ra nyert hazai pályán Carolina ellen.

Az Ottawa zsinórban ötödik győzelmét aratta, ezúttal a Boston Bruinst verte meg a Senators, így már csak két pontra van a Keleti konferencia utolsó rájátszást érő helyéért: éppen legutóbbi ellenfelüket előznék meg a kanadaiak. A Nyugati főcsoport bajnoki címéről álmodozó St. Louis Blues Winnipegben botlott szétlövés után, így továbbra is a kiváló formában levő Anaheim áll az élen.

Csütörtökön négy vendégsiker született. Alekszandr Ovecskin két góllal járult hozzá a Washington Minnesota elleni, 3–2-es idegenbeli győzelméhez. A Colorado az Arizona, a Columbus a Vancouver, a San Jose pedig a Toronto otthonában aratott fölényes sikert.

NHL
ALAPSZAKASZ

Florida Panthers–Detroit Red Wings 3–1
Montreal Canadiens–Carolina Hurricanes 4–0
Ottawa Senators–Boston Bruins 6–4
Toronto Maple Leafs–San Jose Sharks 1–4
Minnesota Wild–Washington Capitals 2–3
Winnipeg Jets–St. Louis Blues 2–1 – szétlövés után
Dallas Stars–Pittsburgh Penguins 2–1
Calgary Flames–Philadelphia Flyers 4–1
Arizona Coyotes–Colorado Avalanche 2–5
Vancouver Canucks–Columbus Blue Jackets 2–6

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik