NHL: összeesett a Dallas csatára, félbeszakadt a meccs

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.11. 07:13
null
A záró harmadban hetet ütött az Islanders – a háttérben ülő Vancouver-szurkolók arcára van írva minden (Fotó: Reuters)
Félbe kellett szakítani a Dallas Stars–Columbus Blue Jackets mérkőzést az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL), miután a hazaiak támadója, Rich Peverley összeesett és kórházba kellett szállítani. A 31 éves, Stanley-kupa-győztes Peverley az elsődleges hírek szerint szívprobléma miatt lett rosszul, de már magánál van és állapotát stabilizálták.

Kicsivel több, mint hat perc játék után félbe kellett szakítani a Dallas és a Columbus összecsapását, mivel csere közben a Stars csatára, Rich Peverley összeesett a kispadon. A 31 éves játékost a helyszínen ellátták, majd rögtön egy közeli kórházba szállították, ahol állapotát stabilizálták. A kanadai játékos több meccset hagyott ki szívritmuszavar miatt, hétfőn pedig összeesett és újra kellett éleszteni.

A játékosok még negyedórát töltöttek a jégen, míg Peverleyt ápolták és kórházba szállították. A meccset félbeszakították, a folytatás időpontjáról később dönt az NHL vezetősége. Az eset után több játékos és klub is jobbulást kívánt a Dallas támadójának.

A Los Angeles Kings sorozatban nyolcadik győzelmét aratta, ezúttal a Calgary Flamest gyűrte le az együttes, így egy sikerre került a franchise-rekordtól. A Colorado hosszabbításban győzte le a Winnipeg Jetst, az Avalanche győztes gólját Matt Duchene szerezte, Szemjon Varlamov pedig 33 védéssel járult hozzá a sikerhez.

Összetört Dallas-játékosok, félbeszakadt a meccs, miután Peverley összeesett (Fotó: Reuters)
Összetört Dallas-játékosok, félbeszakadt a meccs, miután Peverley összeesett (Fotó: Reuters)

A New York Islanders elképesztő feltámadást produkált a harmadik harmadban, hét gólt ütve fordított és győzött a Vancouver Canucks ellen. Anders Lee, az AHL-ből felhívott amatőr ismét betalált, az Islanders hét találatából három emberelőnyben született.

Phil Kessel vezette sikerre a Toronto Maple Leafst góljával és gólpasszával az Anaheim Ducks ellen. Jonathan Bernier 43 védéssel járult hozzá a győzelemhez.

NHL, ALAPSZAKASZ
Washington Capitals–Pittsburgh Penguins 2–3
Ottawa Senators–Nashville Predators 3–4 – hosszabbítás után
Tampa Bay Lightning–Phoenix Coyots 3–4 – szétlövéssel
Dallas Stars–Columbus Blue Jackets 0–1-nél félbeszakadt
Calgary Flames–Los Angeles Kings 2–3
Colorado Avalanche–Winnipeg Jets 3–2 – hosszabbítás után
Anaheim Ducks–Toronto Maple Leafs 1–3
Vancouver Canucks–New York Islanders 4–7

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik