NHL: idegenbeli győzelmével a Pittsburgh is a rájátszásban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.29. 06:58
null
Brooks Orpik és a Penguins megküzdött a Blue Jackets ellen, playoff-hely lett a jutalma (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai jégkorong-bajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján a Pittsburgh Penguins 2–1-re legyőzte idegenben a Columbus Blue Jacketset, így a Keleti főcsoportból másodikként – a Boston Bruins után – bebiztosította a helyét a rájátszásban.

Marc-Andre Fleury 35 védéssel, Chris Kunitz és Beau Bennett 47 másodperc különbséggel szerzett gólokkal segítette a Pittsburghöt a Bluie Jackets legyőzéséhez és a rájátszásbeli hely bebiztosításához. Nagy szó ez a Penguins számára, hiszen a szezonját sérülések kísérték végig, ezen a találkozón például Jevgenyij Malkint, Chris Letangot, Pascal Dupuis-t és Paul Martint kellett nélkülöznie Dan Bylsma vezetőedzőnek.

„Minden centiméterért keményen kell küzdenünk, semmi sem jön könnyen. Ez a meccs összefoglalta a szezonunkat, és megmutatta, milyen lesz a rájátszás. Annyira intenzív, hogy egy pillanatig sem lehet lazítani" – mondta Bylsma.

Philadelphiában két, rossz formában lévő csapat találkozott, az volt a kérdés, hogy a hazai Flyers töri meg kétmeccses vereségsorozatát, vagy a biztosnak tűnő playoff-helyét zsinórban hat verességgel elveszítő Toronto áll meg a lejtőn. Nos, a Philly nyert 4–2-re, és meglógott a 80 pontos csoporttól, amelynek a Toronto is tagja a Washington, a Columbus és a Detroit mellett.

Az Anaheim Edmontonban egy pontot szerzett hosszabbításos vereségével, ezzel továbbra is szoros a Csendes-óceáni csoport első helyéért folytatott csatája a San Jose ellen.

NHL, ALAPSZAKASZ
Columbus Blue Jackets–Pittsburgh Penguins 1–2
Philadelphia Flyers–Toronto Maple Leafs 4–2
Ottawa Senators–Chicago Blackhawks 5–3
Dallas Stars–Nashville Predators 7–3
Calgary Flames–New York Rangers 4–3
Edmonton Oilers–Anaheim Ducks 4–3 – hosszabbítás után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik