NBA: a Knicks korábbi edzője irányítja a Lakerst - sajtóhír

TÓTH ATTILA (KEZDŐ5.HU)/NSOTÓTH ATTILA (KEZDŐ5.HU)/NSO
Vágólapra másolva!
2012.11.12. 09:35
null
Mike D’Antoni edzői pályafutása újabb jelentős mérföldkövéhez érkezett: a Lakers irányítója lesz (fotó: Action Images)
Az amerikai vezető sportportálok (ESPN, Yahoo Sports, Los Angeles Times) egyöntetűen közlik, hogy Mike D’Antoni lesz a Los Angeles Lakers új vezetőedzője. A tréner a hírek szerint négyéves szerződést kötött az aranysárga-lila sztáregyüttessel.

 

Egyelőre nem tudni, kik lesznek a segédei, illetve mikor ülhet le a kispadra – térdműtéten esett át nemrégiben –, de hathetes felépülési ideje állítólag a felére csökkenthető egy orvosi eljárással, úgyhogy már december legelején is elfoglalhatja helyét a kispadon.

A hírek szerint a korábbi sikerkovács Phil Jackson túl sokat kért a klubtól – nem szeretett volna idegenbeli meccsekre utazni és nagyobb beleszólást akart bizonyos kérdésekbe –, emiatt esett a választás a run&gun nagymesterére.

D’Antoni ez év márciusában mondott le a New York Knicks vezetőedzői posztjáról, amelyet 2008 májusa óta töltött be. A szakember korábban öt éven át irányította a Phoenix Sunst – Steve Nasht kétszer is az irányítása alatt választották az alapszakasz legértékesebb játékosának –, és Európában is nagy sikereket – többek között öt olasz bajnoki cím és két Euroliga-győzelem – ért el a Benetton Trevisóval. A 2006-os világbajnokságon és a londoni olimpia alatt is segítője volt Mike Krzyzewskinek az amerikai válogatottnál, így Kobe Bryantet és Dwight Howardot is testközelből ismerheti.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik