Ördögveréssel a hetedik mennyországban az Ottawa

Vágólapra másolva!
2010.01.27. 08:47
null
Martin Brodeurnek nem volt éppen jó napja az Ottawa ellen... (Fotó: Reuters)
Sorozatban a hetedik mérkőzését nyerte meg az NHL alapszakaszában az Ottawa Senators, amely lenullázta a New Jersey Devilst. Sokkal kevésbé lehet büszke a szériájára az Oilers: az edmontoniak egymás után tizenegyedik alkalommal kaptak ki. A Detroit megint elbukott kétgólos előnyről, mivel a Phoenix elképesztő hajrát bemutatva egyenlített, majd fordított a michiganiek ellen.

Kitűnő formában játszik az Ottawa Senators, és ennek ezúttal a New Jersey Devils itta meg a levét: a kanadaiak sima, 3–0-s győzelmet arattak. Sikerével a Senators két pontra megközelítette az Északkeleti divíziót vezető Buffalo Sabrest.

A megint szenzációsan védő Brian Elliott 24 lövést védett, és shutouttal ünnepelte, hogy az előző hét legjobbjának választották. A klasszis csatárok is hozzátették a magukét a sikerhez: Alekszej Kovaljov, Milan Michálek és Jason Spezza is beköszönt Martin Brodeurnek, akit két harmad után le is hívtak a jégről. Pedig a Devils ritkán távozik kudarccal a kanadai fővárosból: a legutóbbi tíz ottawai vendégjátékán veretlen maradt, egészen mostanáig.

A Washington Capitals szintén hetedszer győzött sorozatban, amit most a New York Islanders bánt. A Nassau Coliseumban összegyűlt közönség megint csak a látogatók játékát élvezhette, a fővárosiak Alekszandr Szjomin vezérletével, hét gólt berámolva bedarálták az Islanderst.

Van egy hetesnél hosszabb széria is az NHL-ben, csak épp erre nem büszke a „gazdája": az Edmonton Oilers ezúttal a Chicagótól kapott ki, és zsinórban tizenegyedszer hagyta el vesztesen a jeget. Lassan fenyeget a franchise-rekord beállítása: az Oilers 1993-ban tizennégy meccset bukott el egymás után.

A Columbus fennállása során mindössze harmadszor győzte le a Nashville-t (a mérlege így is 3–2–22 a Predators ellen...), míg a Florida Shawn Matthias duplájával verte meg a Canadienst. Egy góllal nyert a Thrashers is, amely három meccs után talált be ismét emberelőnyből – Makszim Afinogenov találata 2–1-es sikert hozott a Ducks ellen. A Los Angeles Kings elhozta a pontokat Torontóból, köszönhetően remek második harmadának, no meg Jonathan Quick védéseinek és Dustin Brown három pontjának.

Hosszabbításos mérkőzésen került két vállra a Detroit Red Wings, noha már két góllal is elhúzott a Phoenix ellen, de a Coyotes ekkor merészet húzott. Lejött a kapus, Ilja Brizgalov, az utolsó másfél percben pedig Ed Jovanovski és Keith Yandle is betalált, majd a hosszabbításban a Phoenix-csatár Shane Doané volt az utolsó szó. A Red Wings sorozatban bukja el a meccseket kétgólos vezetésről, a hazai közönségnek nem véletlenül volt elege... Annak azért örülhettek a michiganiek, hogy visszatért a jégre a 30 találkozót kihagyó Niklas Kronwall.

A RED WINGS–COYOTES MECCS HAJRÁJA

 

NHL
ALAPSZAKASZ, 111. JÁTÉKNAP  
Ottawa Senators–New Jersey Devils 3–0   
Atlanta Thrashers–Anaheim Ducks 2–1 
Edmonton Oilers–Chicago Blackhawks 2–4 
Detroit Red Wings–Phoenix Coyotes  4–5h. u.
Florida Panthers–Montreal Canadiens 2–1 
Toronto Maple Leafs–Los Angeles Kings  3–5 
New York Islanders–Washington Capitals 2–7 
Columbus Blue Jackets–Nashville Predators 3–2 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik