Nagy meccs, Chicago-siker a csúcsderbin

Vágólapra másolva!
2010.01.29. 08:19
null
Toews, Sharp és Brouwer ünnepelhetett a Sharks elleni rangadó után (Fotó: Action Images, archív)
Végsőkig kiélezett mérkőzést és chicagói győzelmet hozott a San Jose Sharks–Chicago Blackhawks rangadó az NHL-ben. A két nyugati élcsapat – egyben a két legjobb mérlegű együttes – csatáját 3–0-ról egyenlítette ki a San Jose, de a hosszabbításban Troy Brouwer találata a kaliforniaiak ellen döntött.

Utoljára találkozott az alapszakaszban a Sharks és a Blackhawks, de könnyen egymás útjába állhatnak még a playoffban – mindenesetre most a chicagóiak örülhettek a két legjobb mérlegű csapat mérkőzése után.

A Blackhawks szenzációsan kezdte a meccset, Dustin Byfuglien, Troy Bouwer és Andrew Ladd találatával 8:23 perc alatt 3–0-ra elhúzott, ideiglenesen elcsendesítve a hazai nézőket. Jellemző, hogy már akkor 2–0 volt a vendégeknek, amikor a Sharks még egyszer sem találta el a kaput... Joe Pavelski aztán az első harmadban szépített, majd a másodikban egy emberelőnyös góllal már 2–3-ra hozta fel csapatát.

A Sharks egyre inkább lendületbe jött, s a záró játékrészben Rob Blake lövését Manny Malhotra továbbította a kapuba, amivel egyenlített az előző öt összecsapását megnyerő ligaelső. Jevgenyij Nabokov remek védésekkel biztosította, hogy a hazaiak hosszabbításra hozzák a találkozót.

A ráadásban azonban Brouweré volt az utolsó szó: egy lövőcsellel beugrasztotta a védőket, középre korcsolyázott, és megszerezte a győzelmet a Blackhawksnak. A San Jose 79 ponttal vezeti a ligát, az ellene most diadalmaskodó Chicago 78, míg a keleti első Washington 76 ponton áll.

Klubrekordot állított be az Ottawa Senators, amely nyolcadszor nyert egymás után. A kanadaiak alaposan elkapták Pittsburghben a Penguinst, kapusuk, Brian Elliott pedig ismét remekelt – a Senators a legutóbbi hat meccsén mindössze hat gólt kapott!

Megint veszített az Edmonton Oilers, immár zsinórban tizenkettedszer. A St. Louis Blues Eric Brewer és Alexander Steen góljaival kerekedett felül. A ligautolsó Olajosok már csak két mérkőzésre vannak attól, hogy beállítsák a klubtörténet legrosszabb szériáját.

Harmadszor nyert egymás után a Carolina Hurricanes, amely a rossz formában levő Islanderst verte meg, míg a Los Angeles Kings a columbusi sikerén kívül a szlovén Anze Kopitar 100. (és 101.) NHL-gólját is megünnepelhette.

Philadelphiában 3–1-ről fordítva győzött az Atlanta Thrashers, s ezzel a Flyers először maradt alul a szezonban úgy, hogy két harmad után még vezetett. Mindössze egy gól esett Denverben, és azt se a hazaiak szerezték – Martin Havlát találatával múlta felül a Wild az Avalanche-t. A Colorado kapusa, Craig Anderson 126 és fél perc után kapott újra gólt.

Szétlövésben dőlt el a Coyotes–Flames találkozó, miután a hazaiak kétgólos előnyt szórakoztak el a rendes játékidőben. A Calgary már kilences vereségsorozatnál tart.

NHL
ALAPSZAKASZ, 113. JÁTÉKNAP  
Edmonton Oilers–St. Louis Blues  1–2
Phoenix Coyotes–Calgary Flames  3–2 – szétlövéssel
Colorado Avalanche–Minnesota Wild  0–1
San Jose Sharks–Chicago Blackhawks  3–4 – h. u.
Pittsburgh Penguins–Ottawa Senators  1–4
Philadelphia Flyers–Atlanta Thrashers  3–4
Carolina Hurricanes–New York Islanders  4–1
Columbus Blue Jackets–Los Angeles Kings  1–4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik