A Pittsburgh elfújta a Calgary lángját

Vágólapra másolva!
2010.01.14. 07:00
null
Keresték és bizony sokszor meg is találták egymást a felek. Derek Boogaard (Minnesota Wild, balra)<br />és Darcy Hordichuk (Vancouver Canucks) kóstolgatja egymást (Fotó: Reuters)
A Panthersnek h&aacute;romg&oacute;los előny sem volt el&eacute;g a győzelemhez a Capitals ellen Florid&aacute;ban: a Washington hi&aacute;ba ker&uuml;lt nagy h&aacute;tr&aacute;nyba a m&aacute;sodik harmadban, 4&ndash;1 ut&aacute;n egyenl&iacute;tett, majd a sz&eacute;tl&ouml;v&eacute;sben megnyerte a m&eacute;rkőz&eacute;st az NHL 99. j&aacute;t&eacute;knapj&aacute;n.

Úgy látszik, a címvédő Pittsburgh kezd kilábalni a gödörből. Amíg a bajnokcsapat statisztikai mutatójában azt látjuk, hogy az elmúlt tíz mérkőzésből hetet vesztett el és hármat nyert meg, addig ez a mérleg az utóbbi öt találkozóra szűkítve már pozitív. A három győzelmet ugyanis ebben a periódusban könyvelték el a pittsburghiek, és már csak két vereség ékelődött közé a három siker közé. Ezúttal a Calgary Flames ellen nyertek úgy, hogy az összecsapáson mindössze egy gólt kaptak. Azért ez sem volt mindig így az utóbbi hetekben, a bajnokot ugyanis sokan megszórták. De amikor a védelem összekapja magát, az pontokat jelent.

A Calgary ellen ezúttal is Sidney Crosby indította be övéit – a csapat feljavulása összefüggésbe hozható kiválóságuk magára találásával –, már a 4. percben vezetést szerzett. Ezt a második harmad közepén még ki tudta egyenlíteni a Flames, de egy percre rá visszavette a vezetést a Penguins, majd a találkozó hajrájában lőtt újabb találattal el is döntötte a mérkőzést. A győztes csapat és a találkozó legjobbja azonban így is a kapus, Marc-Andre Fleury volt, aki a kapujára tartó 38 lövés közül csak egyet nem tudott hárítani. Újabb sikerével a Pittsburgh biztosan őrzi negyedik helyét a Keleti-főcsoportban, ellenben a Calgarynak veszélybe került Nyugaton a harmadik pozíciója, a riválisok nagyon jönnek, a mezőny kiegyenlített.

Hiába vezetett a Boston 2–1-re, majd 3–2-re, a záró harmadban szerzett duplával az Anaheim fordított és nyert. Az összecsapáson nem nagyon volt ideje kihűlni a büntetőpadnak, az első harmadban két pár is „lekéredzkedett" öt-öt percre, egy kis öklözést követően.

A 30. percben már háromgólos hátrányban volt a Washington a Florida vendégeként, de onnan is volt visszaút. Az 53. percben 4–4-et mutatott az eredményjelző, és mivel kifogytak a felek a gólokból, a szétlövésre maradt a döntés. Abban hat sorozat után a Capitals bizonyult jobbnak. Az első három sorozatban senki nem talált be, az utána következő hat játékos közül viszont mindössze egy hibázott, ő – a hazaiak pechjére – Cory Stillman volt.

A Vancouver 0–2-es hátrányát még kiegyenlítette a Minnesota ellen, ám az otthon játszó Wild a záró harmadban tíz perc alatt hármat pakolt be ellenfelének – Antti Miettinen mindjárt kettőt is –, így simán nyert. A behozhatatlan hátrányba kerülő Canucks-játékosok nehezen viselték, hogy annyi erőfeszítést követően is simán elmegy a mérkőzés. Háromgólos hátrányuk után ököllel próbáltak meg elégtételt venni és egy kis sikerélményt szerezni maguknak, bő három perc alatt három párost is öt percre száműztek a büntetőpadra bunyóért.

NHL
ALAPSZAKASZ, 99. JÁTÉKNAP
Anaheim Ducks−Boston Bruins 4–3
Minnesota Wild−Vancouver Canucks 5–2
Calgary Flames−Pittsburgh Penguins 1–3
Florida Panthers−Washington Capitals 4–5 – szétlövéssel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik