Veresége ellenére bejutott a rájátszásba a bajnok New York Giants

Vágólapra másolva!
2008.12.08. 10:25
Az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) legutóbbi játéknapján vereséget szenvedett a New York Giants. A bajnokcsapatot a Philadelphia Eagles múlta felül 20–14-re. A forduló egyik rangadóján a Pittsburgh Steelers a Dallas Cowboys ellen nyert. A Giants, a Tennessee Titans és az Arizona Cardinals már biztosította a helyét a rájátszásban.
A csatát elvesztette ugyan, de a háborúban jól áll a Giants
Fotó: Reuters
A csatát elvesztette ugyan, de a háborúban jól áll a Giants
A csatát elvesztette ugyan, de a háborúban jól áll a Giants
Fotó: Reuters
A csatát elvesztette ugyan, de a háborúban jól áll a Giants

Három együttes már biztosította a helyét a 2008-as NFL-szezon rájátszásában. Az idény meglepetéscsapata, a Tennessee Titans ezúttal is nyert, akárcsak a szintén meglepően jól teljesítő Arizona Cardinals. A bajnok New York Giants ellenben kikapott, mégis ott lesz a playoffban.

Az Arizonának volt talán a legkönnyebb dolga a játéknapon, és talán az egész szezonban is. Az NFC Nyugati csoportjában ugyanis a San Francisco 49ers, a Seattle Seahawks és a St. Louis Rams a Kurt Warner vezette glendale-i alakulat ellenfele. A három gárdának pedig összesen csupán egyel több győzelme van, mint a Cardinalsnak.

Ezúttal sem tudott jelentős ellenállást kifejteni a Rams. A három remek elkapó, Anquan Boldin, Larry Fitzgerald és Steve Breaston összesen 225 yardot termelt az Arizonának, amely így simán, 34–10-re verte meg a liga egyik legrosszabb alakulatát, és mivel biztosan csoportja élén végez, már bejutott a rájátszásba.

A Tennessee Titansnek sem volt nehéz feladata a Cleveland Browns ellen. Chris Johnson és LenDale White ezúttal is hozta a meccset, előbbi 136, míg utóbbi 99 yardot futott. Teljesítményüket mindketten megspékelték egy-egy touchdownnal. Végül a Titánok 28–9-re kerekedtek felül.

Kikapott viszont a New York Giants. Ismét bebizonyosodott, hogy az NFC Keleti csoportja a liga egyik legerősebb kvartettje. A Philadelphia ugyanis öt győzelemmel számlált kevesebbet a forduló előtt a bajnokcsapatnál, mégis győzni tudott a Giants otthonában.

Az Eagles elsősorban remek védekezésének köszönheti a sikert. Brian Dawkinsék nem hagytak területet a New York-i támadóknak: Brandon Jacobs csak 52 yardot futott, TD nélkül, Eli Manning pedig mindössze 123 yardot passzolt. A Philadelphia így nyerhetett 20–14-re.

A játéknap legnagyobb rangadóján a félelmetes Pittsburgh Steelers-védelem megfékezte a Dallas Cowboys remek támadóegységét. Az amerikai futball acélvárosi alakulata (Dunaferrje...) a tizedik győzelmét szerezte meg a szezon során, és fél lábbal már a playoffban érezheti magát.

A forduló a hétfő esti rangadóval, a Carolina Panthers–Tampa Bay Buccaneers mérkőzéssel lesz teljes. Mindketten 9 győzelemmel és 3 vereséggel állnak, ráadásul egymás csoportriválisai (NFC Dél), így nagyszerű, „vérre menő” csatára van kilátás.

NFL

ALAPSZAKASZ, 14. FORDULÓ
Chicago Bears–Jacksonville Jaguars 23–10
Detroit Lions–Minnesota Vikings 16–20
Indianapolis Colts–Cincinnati Bengals 35–3
New York Giants–Philadelphia Eagles 14–20
Tennessee Titans–Cleveland Browns 28–9
New Orleans Saints–Atlanta Falcons 29–25
Green Bay Packers–Houston Texans 21–24
Buffalo Bills–Miami Dolphins 3–16
San Francisco 49ers–New York Jets 24–14
Seattle Seahawks–New England Patriots 21–24
Denver Broncos–Kansas City Chiefs 24–17
Arizona Cardinals–St. Louis Rams 34–10
Pittsburgh Steelers–Dallas Cowboys 20–13
Baltimore Ravens–Washington Redskins 24–10
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik