Vízilabda-vk: tízgólos magyar győzelem Japán ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2023.03.11. 22:27
null
Vámos Márton három gólt szerzett (Fotó: Nemzeti Sport)
A magyar férfi vízilabda-válogatott tíz gól különbséggel nyert a japán csapat ellen a zágrábi világkupa-selejtező harmadik fordulójában.

Harmadik zágrábi meccsén IS újoncot avatott Varga Zsolt szövetségi kapitány, a japánok ellen Aranyi Máté mutatkozhatott be a válogatottban. Az ellenfél ezúttal normális vízilabdát játszottak, elhagyták a rendkívül idegőrlő három a három elleni felállását, így fel lehetett használni valódi gyakorlásra is az összecsapást, mert izgalmak azért nem nagyon voltak.

Kiemelkedő teljesítmények viszont igen, Manhercz Krisztián elegánsan osztogatott, Német Tonitól a hatékony centerjátéka mellett még átlövésgólra is futotta, Vámos Márton nyilván szétbombázta a japánok kapuját, Fekete Gergőt megválasztották a mérkőzés legjobbjának, és a kapusaink is jól védtek. A mieink mozgásán olykor azért látszott, hogy szünnap nélkül, az olaszok elleni csatából mentek neki ennek a meccsnek, de így is simán felőrölték az egyébként rendkívül gyors japánokat, akik teljesen lefőttek a végére.

FÉRFI VÍZILABDA-VILÁGKUPA, SELEJTEZŐ, ZÁGRÁB
MAGYARORSZÁG–JAPÁN 17–7
(4–2, 4–2, 5–2, 4–1)
Zágráb. V: Putnikovics (szerb), Gomez (spanyol)
MAGYARORSZÁG:
Lévai – MANHERCZ K. 2, Vigvári Vendel 1, Nagy Ádám, NÉMET T. 3, Angyal 2, VÁMOS 3. Csere: Vogel Soma (kapus), FEKETE G. 3, Burián 1, Molnár E. 1, Vismeg Zs. 1, Aranyi M. Szövetségi kapitány: Varga Zsolt
JAPÁN:
Tanamura – Takata, Vatanabe 1, Adacsi 1, Araki, Szuzuki, Ogihara 1. Csere: Szaszano (kapus), Date 1, Arai, INABA 2, Okava 1, Nitta. Szövetségi kapitány: Siota Josinori
Gól – emberelőnyből:
6/5, ill. 12/5. Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 2/1. Kipontozódott: Molnár E. (14. p.), Aranyi M. (28. p.), Angyal (29. p.), Takata (32. p.)
MESTERMÉRLEG
Varga Zsolt:
– Japán ellen mindig nagyon oda kell figyelni, gyakorlatilag folyamatosan a lefordulásra játszik, ráadásul sokszor a játékvezetők is vevők a stílusára. Az előző mérkőzéseken is főként ilyen helyzetekből tudtak gólokat lőni, nekünk ezt sikerült megakadályozni, mert végig fegyelmezettek maradtunk, mindenki tudta, mi a dolga, és azt végre is hajtotta.

A másik szombati mérkőzésen: Olaszország–Horvátország 14–13

Az állás: 1. Olaszország 9 pont (36–28), 2. MAGYARORSZÁG 6 (35–22), 3. Horvátország 6 (41–35), 4. Egyesült Államok 6 (39–36), 5. Franciaország 0 (22–34), 6. Japán 0 (25–43)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik