Vízilabda: Varga Zsolt nem szeretné a szőnyeg alá söpörni a problémákat

P. V., T. M.P. V., T. M.
Vágólapra másolva!
2022.08.18. 09:57
Varga Zsolt, a magyar férfi vízilabda-válogatott új szövetségi kapitánya szerdán kihirdette az Európa-bajnoki keretét. A sajtótájékoztató után beszélt a júliusi vb-kudarc utóhatásairól, a megfiatalított keretről, valamint arról is, hogy mivel lenne elégedett az Eb-n. 

„Az Európa-bajnokságtól elsősorban azt várom, hogy az edzéseken gyakorolt taktikai és játékelemeket lássam vissza a vízben. Tegyük fel, bejutunk a döntőbe, de ezeket nem láttam vissza, akkor csak besöpörnénk a problémákat a szőnyeg alá. Ha nem szereplünk olyan jól, ám látom a fejlődést, akkor tudom, hogy jó úton haladunk. Ezt kell megértenie mindenkinek, hogy ha ráléptünk a jó útra, akkor annak meglesz az eredménye. Ha besöpörjük a problémákat a szőnyeg alá, akkor meg úgyis jönnek a pofonok. Nem tudjuk kikerülni azt a munkát – az én meglátásom szerint –, amivel esetleg az olasz vagy a spanyol válogatott előttünk jár. A munka részét, amivel jobbak lehetünk náluk, nem tudjuk kikerülni”– mondta Varga Zsolt az NSO Tv-nek az Európa-bajnoki várakozásaival kapcsolatban.

Videónkban arra is kitér, milyen lelkiállapotban találta a csapatot a kudarccal végződött hazai rendezésű világbajnokság után,hol tart a csapategység építésében, s arról is beszél, mennyi időbe telt, hogy realizálódjon benne, ő lett a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

Nemzeti együttesünk a kerethirdetést követően szerda este a franciákkal játszott a budapesti BENU-kupán,s nyert 14–10-re.Csütörtökön a japánokkal, pénteken a hollandokkal mérkőzik meg a Hajós Alfréd Uszodában. A spliti Európa-bajnokságon augusztus 29-én kezdi meg a szereplését.

A FÉRFIVÁLOGATOTT EURÓPA-BAJNOKI KERETE
Kapusok:
Lévai Márton (Genesys OSC Újbuda), Vogel Soma (FTC-Telekom)
Mezőnyjátékosok:
Ágh György (BVSC-Zugló), Angyal Dániel, Konarik Ákos, Nagy Ádám (mindhárom Szolnoki Dózsa), Burián Gergely, Manhercz Krisztián (mindkettő OSC), Fekete Gergő, Jansik Szilárd, Molnár Erik, Német Toni, Pohl Zoltán, Vigvári Vendel (mind FTC), Zalánki Gergő (Pro Recco – Olaszország)

A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik