Vízilabda: Vámos Márton az Olympiakoszban folytatja – hivatalos

Vágólapra másolva!
2022.08.03. 15:26
null
Vámos Márton az Olympiakoszban folytatja (Fotó: Dömötör Csaba)
Pályafutása során először igazolt külföldre Vámos Márton, a magyar válogatott balkezese ismét a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjébe vezetné az Olympiakoszt.


„Üdvözlünk, legenda!
” – írta az egyik kommentelő az Olympiakosz férfi vízilabdacsapatának közösségi oldalán, miután a görög bajnok bejelentette Vámos Márton érkezését. A magyar válogatott balkezes a KSI-ben nevelkedett, ahonnan a Vasashoz igazolt, majd Bajnokok Ligáját nyert a Szolnokkal, ám legnagyobb sikereit kétségkívül legutóbbi állomáshelyén, a Ferencvárosban érte el. A 30 éves játékos 2013-ban világbajnokságot, 2020-ban Európa-bajnokságot nyert, míg a tokiói olimpián bronzérmet szerzett a válogatottal, jelenleg azonban szemműtéte után regenerálódik, így nem tagja a horvátországi kontinenstornára készülő keretnek.

Már a BL belgrádi nyolcas döntője után megírtuk, hogy Vámos az Olympiakoszhoz igazolhat, ám az FTC-Telekomtól öt év után távozó szélső a hivatalos bejelentésig nem nyilatkozhatott klubváltásáról. Annyit elismert, hogy külföldön folytatja pályafutását, s lapunknak úgy fogalmazott, „kimaxolta” a zöld-fehéreknél töltött időszakot. Ez idő alatt minden létező klubtrófeát elhódított a Ferencvárossal: másodszor is magasba emelhette a Bajnokok Ligája trófeáját, Magyar Kupát és Európai Szuperkupát nyert, és négyszeresből hétszeres magyar bajnokká vált.

Ennél több mindent szerintem nem lehetett volna nyerni– mondtautolsó ferencvárosi mérkőzése után Vámos Márton.– Az ötödik év végére elmondhatom, hogy az edzők és az idősebb játékosok között harmonikus kapcsolat alakult ki. A szakmai stáb meghallgatta a véleményünket, mi is megoszthattuk velük a meglátásainkat, nem csak egyirányú volt a kommunikáció. Jó volt a Ferencvárosban játszani, örömmel gondolok vissza erre az időszakra.”

Hasonló sikereket szeretne elérni új csapatával is a balkezes klasszis, aki az Olympiakosz honlapjának elárulta, régóta tervben volt az átigazolás.

Ez lesz az első idényem Magyarországon kívül, nagyon izgatott vagyok, hogy külföldön játszhatok –hangsúlyozta Vámos.– Nagy megtiszteltetést jelent, hogy ilyen hagyományokkal rendelkező klubban folytathatom a pályafutásomat. Az elmúlt években már tárgyaltunk az Olympiakosszal, mostanra pedig sikerült megegyeznünk. Azon leszek, hogy a legjobb tudásom szerint segítsem a klubot, amellyel szeretném megnyerni a görög bajnokságot, és természetesen visszatérni a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjébe.”

Az Olympiakosz 2018-ban megnyerte a legrangosabb európai klubsorozatot, majd egy évre rá ötméteresek után szenvedett vereséget a Ferencvárostól a döntőben, ám a legutóbbi idényben már a csoportkör után búcsúzott. Vámos mellett a szerbek kétszeres olimpiai bajnoka, Filip Filipovics játszik majd a jobbszélen, míg a jobbkezesek közül a Jug Dubrovniktól érkező Alekszandrosz Papanasztasziu szintén új igazolás, a kapuban pedig a fiatal Thodorisz Damigosz jelenhet erősítést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik