Vízilabda: fizetésképtelenné vált az egri klub, az AVUS visszalép

Vágólapra másolva!
2020.05.11. 15:42
null
Fizetésképtelenné vált az egri klub (Fotó: Laufer László/Új Dunántúli Napló)
Fizetésképtelenné vált az egri vízilabdacsapatot működtető Egri Vízilabda Kft. – írta a vlv.hu szakportál hétfőn. Az AVUS Szombathely közölte, nem tudja vállalni a szereplést a következő élvonalbeli idényben.

 

Szécsi Zoltán ügyvezető elnök a honlapnak eljuttatott közleményében azt írta, az Egri Vízilabda Kft. a korábbi vezetőség által kötött szerződések és a korábban minden év április 15-ig beérkezett városi támogatás elmaradásának következtében fizetésképtelenné vált.

„A fentiek következtében a mai nappal minden alkalmazottunknak felmondtunk rendkívüli felmondással. Az Egri Vízilabda Kft. vezetősége és irodai alkalmazottai a továbbiakban adminisztratív tevékenységüket társadalmi munkában végzik” – áll a közleményben.

AZ EGRI POLGÁRMESTER
NEM ÉRTI
Mirkóczki Ádám polgármester hétfő délután közleményt adott ki, amelyben elmondta, értetlenül állnak Szécsi Zoltán bejelentése előtt, hiszen április 28-án – amikor tájékoztatta a város vezetését - még nem beszélt arról, hogy március végén felbontotta volna minden játékos szerződését, vagy hogy minden alkalmazottól megvált volna.
„Az egri önkormányzat nem tulajdonosa és nem döntéshozója az Egri Vízilabda Kft.-nek, így az ott kialakult anyagi körülményekért semmilyen szinten nem tud és nem is fog felelősséget vállalni, mert az kizárólag az Egri Vízilabda Kft.-t irányítók felelőssége” – áll a közleményben.
A polgármester rávilágított, az önkormányzat abban érdekelt, hogy az utánpótláskorú sportolóknak és az őket nevelő edzőknek biztosítsa a feltételeket a folytatáshoz, és ezért, vagyis az egri vízilabda sikere érdekében mindent meg fog tenni.

Az egrieknél jelenleg az a cél, hogy megmentsék a több mint 300 gyermek sportolását szervező 110 éves Egri Vízilabda Klubot a százszázalékos tulajdonában álló Egri Vízilabda Kft-t érintő problémák mellékhatásaitól.

Szécsi Zoltán a vlv.hu-nak úgy fogalmazott, egyelőre nem tudja megmondani, hogy az Eger elindul-e a következő idényben a felnőtt első osztályban.

„Függ a városi támogatás mértékétől, a szövetségtől, illetve attól, hogy kikkel tudunk egyáltalán játszani” – jelentette ki a háromszoros olimpiai bajnok kapus. Hozzátette, március 31-gyel minden játékosuk szerződését megszüntették, az építkezést pedig „nulláról vagy mínuszból” kell elkezdeniük.

Az egri vízilabdacsapat háromszor nyert bajnokságot és négyszer Magyar Kupát. Az együttes idén bejutott az Európa-kupa elődöntőjébe.

Szintén a vlv.hu számolt be arról, hogy a koronavírus-járvány miatt nehéz gazdasági helyzetbe került AVUS Szombathely legalább egy évre „visszavonul”, és a 2020–2021-es idényt az ob I/B-ben kívánja megkezdeni.

Bánfi Péter ügyvezető elnök elmondta, ugyan a város önkormányzata továbbra is mellettük van, de a járvány okozta gazdasági helyzet kihat rájuk, és a pályalehetőségeik is olyan mértékben korlátozottá váltak, hogy ez nem teszi lehetővé a legmagasabb osztályban való szereplést.

„A felkészülés lehetőségei sincsenek meg, és jelenleg nem engedhetjük meg magunknak anyagilag egy ob I-es csapat működtetését” – nyilatkozta Bánfi. Hozzátette, a vízilabdázók fizetésének felét tudják folyósítani június 30-ig.

„Néhány idősebb játékossal még folynak a tárgyalások, szeretnénk őket megtartani, ennek feltételeit talán meg tudjuk teremteni, továbbá két-három most érettségiző, az ifjúsági korosztályból kiöregedett játékosra számítok, ha ők máshol nem kapnak lehetőséget. A saját nevelésű pólósainkat próbáljuk mindenképpen itt tartani, nem szombathelyi játékosunk talán kettő-három lesz csak” – tette hozzá.

A szombathelyi AVUS 2016-ban az ob II-t, egy évvel később az ob I/B-t nyerte meg, így jutott fel a legmagasabb osztályba. Az ob I-ben meglepően jól helytállt Matajsz Márk gárdája, előbb a 13., majd a 12. helyen végzett. A mostani, félbeszakadt bajnokságban négy csapatot előztek meg az alsóházban, amikor a koronavírus-járvány miatt leállt a sportélet.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik