Női vízilabda világliga-szuperdöntő: négy között a magyarok

MTI/K. B.MTI/K. B.
Vágólapra másolva!
2021.06.17. 16:05
null
Illés Anna emelkedik ki a vízből (Fotó: Dobos Sándor/<a href="http://www.waterpolo.hu/index.html" target="_blank">waterpolo.hu</a>)
A magyar válogatott bravúros, 10–8-as győzelmet aratott az Európa-bajnok spanyol csapat felett a női vízilabda világliga athéni szuperdöntőjének csütörtöki negyeddöntőjében – közölte a Magyar Távirati Iroda.

 

A magyarok a csoportkörben a japánokat ugyan legyőzték, az oroszoktól és a kanadaiaktól azonban kikaptak, így a világbajnoki ezüstérmes spanyolok vártak rájuk a nyolc között. Bíró Attila szövetségi kapitány tokiói olimpiára készülő csapata a torna eddigi legjobb játékát nyújtva, végig vezetve nyerte az összecsapást és a negyedik negyedben már négygólos előnye is volt.

„Tisztában vagyunk vele, hogy ez nem egy olimpia, de azért egy kiemelkedően jó, szakmailag is erős torna, ahogyan a szervezést tekintve is egyébként. Jó lenne érmet szerezni, ehhez most közelebb került a csapat. A spanyolokkal a legutóbbi találkozásunk alkalmával is mi jöttünk ki jobban a meccsből, két-három góllal vezettünk, a végére egy maradt belőle. Most is vezettünk többel már, és annak ellenére, hogy a játékvezetői felfogás a végén megváltozott, hogy egy kicsit szorosabbá tegye a meccset, végül így is magabiztosan nyertünk. A regnáló Európa-bajnok ellen végig vezettünk, azért ez egy ritka dolog, főleg, mert egy komplett kerettel felálló spanyol válogatott volt a mai ellenfelünk. A védekezés és a kapusteljesítmény volt a siker kulcsa” – idézte Bíró Attilát a Magyar Vízilabda-szövetség helyszíni tudósítása.

Bíró Attila együttese a négy között pénteken a kanadaiakkal találkozik, akiktől a csoportör szerdai, harmadik fordulójában 13–12-re kikapott.

NŐI VILÁGLIGA SZUPERDÖNTŐ, NEGYEDDÖNTŐ
Magyarország–Spanyolország 10–8 (3–3, 3–1, 2–2, 2–2)
A magyar csapat gólszerzői: Keszthelyi 3, Leimeter, Garda 2-2, Szilágyi, Gurisatti, Gyöngyössy 1-1

TOVÁBBI EREDMÉNYEK
Kanada–Kazahsztán 11–3
(5–0, 1–1, 1–1, 4–1)
Japán–Egyesült Államok 6–20 (1–4, 1–6, 1–6, 3–4)
Oroszország–Görögország 8–8 (2–3, 4–3, 1–2, 1–0) – ötméteresekkel: 4–2

A MAGYAR CSAPAT KORÁBBI EREDMÉNYEI
Hétfő

Magyarország–Japán 26–10
Kedd
Oroszország–Magyarország 14–13
Szerda
Kanada–Magyarország 13–12

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik