KEMÉNY DÉNES 2020.05.20 07:52 Frissítve: 2020.05.20 08:29

KoroNapló: Óvatos kirajzás, óvatos öröm – Kemény Dénes

A háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitány, Kemény Dénes örül a lazításnak, de még elővigyázatosságra int – a futballmeccsekről pedig hiányolja a szurkolókat.

 

Mindenki nagy örömére eljött a várva várt lazítás időszaka. Igazából ahogy látom az utcákon, köztereken, az emberek szeme mosolyog, keveseknek a szája is, de a többség szerencsére még hordja a maszkot. Noha nem vagyok specialista a kérdésben, tanulmányaim alapján mindenkinek azt tanácsolnám, hogy a saját területén továbbra is legyen óvatos, ideértve a maszk viselésén túl a kézfogás mellőzését, a távolságtartást, mert ennek a járványnak a legalattomosabb oldala a hosszú lappangási idő és a tünetmentes átesés közben történő fertőzés. Úgyhogy óvatos kirajzás, óvatos öröm!

 
Kemény Dénes örül a hazai pólóélet újraindulásának
Kemény Dénes balatoni karanténra váltott 
Esemény a bevásárlás – Kemény Dénes 
Kapcsolat a külvilággal – Kemény Dénes 
2022 nyarán legyen a vb! – Kemény Dénes 
Hazaemigráltam! – Kemény Dénes 

A mi mindennapjaink sem igen változtak: Márk itthon tanul, utána egy kis erdő vagy vízpart, az asszony is itthonról intézi a munkát, és csak a legfontosabb okkal megy ki. Nekem is megnőtt a napi laptophasználati időm, a nemzetközi pólóügyekről írtam már egy héttel ezelőtt, azokban most nincs dolgom, idehaza viszont annál több. Közeledik a Testnevelési Egyetemen a vizsga- és felvételi időszak, és ez ad most egyre több sürgős feladatot, a végzős Bsc és Msc „diákok” szakdolgozataival, az online felvételik teszt- és esszékérdéseivel tényleg komolyan kell foglalkozni – aki szokás szerint alázatos, az semmilyen területet sem nagyolhat el, mert az tiszteletlenség lenne. Úgyhogy ezekben a napokban e tennivalók rendesen lemerítik az informatikai eszközeim akkumulátorait, elő kellett szednem a „tédugót”, hogy a gép és a telefon is folyamatosan működjön.

Közben zajlik a Nemzeti Sport, a Magyar Nemzet és az Origo közös, „A pólosok pólosa” szavazása, az eredmény még nem, csak a szavazásra felkértek névsora ismert. Abban biztos vagyok, hogy a győztes érdemes lesz a címre, abban viszont messze nem, hogy a szavazatokban az érzelmeket vagy az elért eredményeket látjuk majd viszont.

Na és a legnépszerűbb sportág, a foci: újraindul minden, lesz bajnok, kupagyőztes és kieső! Ez egyben azt is jelentheti, hogy ez az utolsó koronaplóm, lesz már végre igazi, friss sporttéma ezeken az oldalakon. Még csak annyi: nagyon várom már, hogy a szurkolók is ott lehessenek a focimeccseken, láttam egy-két üres lelátós felkészülési meccset, azt kell mondjam, ez így más sportág…

A KoroNapló állandó szerzői: Baráth Botond (Egyesült Államok), Galló Vilmos (Svédország), Juhász Dorka (Egyesült Államok), Kemény Dénes (Magyarország), Krueger John-Henry (Egyesült Államok), Davide Lanzafame (Magyarország), Planéta Szimonetta (Franciaország) 

Korábban: Gulácsi Péter (Németország), Ligetvári Patrik (Spanyolország), Pádár Krisztián (Oroszország), Vojvoda Dávid (Olaszország)

A KoroNapló korábbi bejegyzéseit IDE KATTINTVA tekinthetik meg!

 

2021.06.09 21:26:14

Vízilabda S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Nem magyarázat, hanem tény: a járvány szilánkokra zúzta az FTC türelmes munkával felépített pólós sikercsapatát.

2021.06.09 17:24:28

Vízilabda MTI, Cs. M.

A magyar női vízilabda-válogatott játékosa már készen áll az ujjsérülését követően.

2021.06.05 18:33:03

Vízilabda LAKNER GÁBOR (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

Varga Dénesék 16 percen keresztül nem tudtak gólt szerezni, így a nagyszünet után már nem volt esélyük.

2021.06.02 23:32:50

Vízilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Túl optimista vagyok? Miért ne lennék, hiszen a magyar pólóról van szó.

2021.05.22 22:15:40

Vízilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Összefoglalva: jöhet az olimpia!