KEMÉNY DÉNES 2020.04.01 09:57 Frissítve: 2020.04.01 10:53

KoroNapló: 2022 nyarán legyen a vb! – Kemény Dénes

A pólósok korábbi szövetségi kapitánya, majd elnöke egy hete leírta az első általános benyomásait arról az új élethelyzetről, amellyel többségünk szerencsére sohasem találkozott, hiszen nem élt háborúban.

 

„A mindennapok jellege, a bezártság nem változott az első héthez képest, az asszony nagyon tüsténkedik, aggódik, mi a gyerekkel pedig, ha csak tudunk, a kertben vagyunk vagy kisétálunk a hátsó kapun az erdőbe. És még nem unjuk, remélem, ez így marad.

Az, ami az elmúlt napokban nekem nagy segítség, hogy kicsit felpörgött a „home office”, belföldön és külföldön is „ügyezek”...

 
Hazaemigráltam! – Kemény Dénes

Az erre a hétre tervezett TE-vízilabdaórák tananyagát Kásás Zolival már a múlt héten kiküldtük a négy évfolyam (BA 1-2-3 és MA) diákjainak, ennek kapcsán Varga Danival folyamatos mailezésben vagyok, épp megváltjuk a világot a magyar póló jövőjével kapcsolatban.

Ami még sürgősebb, és ebben is haladunk, a FINA az olimpia halasztása kapcsán kikérte saját edzőbizottságának véleményét a 2021. júliusra tervezett világbajnokság új időpontját illetően. A válasz kapcsán alelnökként egyeztettem Graham Hill úszóedző-elnökkel, valamint a bizottság többi pólós tagjával és természetesen az MVLSZ-szel is.

Mi egyöntetűen a 2022-es nyári időpontot javasoljuk (úgy tudom, ezt a rendező város, Fukuoka sajnos nem támogatja). Tudjuk, hogy 2022-ben Eb is lesz, de ebben a megoldásban van tapasztalatunk, így történt 2001-ben és 2003-ban is, minden európai úszó és pólós össze tudta egyeztetni a két világversenyt.

Ha ez a javaslatunk nem menne át, a mi „B” opciónk a 2021. októberi időpont lenne, ami sajnos valószínűleg degradálná a vb jelentőségét, a pólósok biztosan lecserélnék az olimpiai csapat minimum felét, az úszóknál pedig a friss ötkarikás bajnokok szinte biztosan nem tennék kockára a nimbuszukat! Na de nem vagyok naiv, biztos, hogy a szponzorok és a világtelevíziók szava lesz a döntő, még ha korrektül ki is kérik a szakemberek véleményét.

Végül is, mivel ez egy KoroNapló a bezártságról, örülök, hogy gyorsabban, hasznosabban telik az idő, csak javasolni tudom mindenkinek a maximális aktivitást, ha már okosan OTTHON MARAD.”

A KoroNapló állandó szerzői: Baráth Botond (Egyesült Államok), Galló Vilmos (Svédország), Gulácsi Péter (Németország), Kemény Dénes (Magyarország), Ligetvári Patrik (Spanyolország), Vojvoda Dávid (Olaszország). 

A KoroNapló korábbi bejegyzéseit IDE KATTINTVA tekinthetik meg!

 

2020.05.26 10:26:51

Vízilabda BABJÁK BENCE

A legemlékezetesebb tripla, a legfontosabb labdaszerzés, a legjobb negyed és a legfélelmetesebb uszoda.

2020.05.23 08:40:35

Vízilabda BALLAI ATTILA

Még láthatta, és hősként tisztelte Gyarmatiékat, még láthatták, ma is látják, és hősként tisztelhetik őt Kásásék.

2020.05.21 22:40:22

Vízilabda BALLAI ATTILA

NS-VÉLEMÉNY. A magyar pólóban az ezüstérem kudarc, ebben a versenyben a huszonkettedik hely sem az.

2020.05.19 00:01:45

Vízilabda CH. GÁLL ANDRÁS

Hiteles szakmai grémiumot nem volt nehéz találni. Bemutatjuk a voksoló panel tagjait.