KoroNapló: Esemény a bevásárlás – Kemény Dénes

KEMÉNY DÉNESKEMÉNY DÉNES
Vágólapra másolva!
2020.04.21. 09:22
Férfi vízilabda-válogatottunk háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitánya, a későbbi szövetségi elnök, Kemény Dénes már egészen hozzászokott a házi karanténhoz, és a elhalasztott olimpia megrendezéséhez is van tanácsa.

 



„Ahogy telik az idő, immár egy hónapja, kezd az egész »maradj otthon« természetessé válni, mintha már nem is kívánnám a klasszikus pörgő mindennapokat. Gyorsan hozzászoktam, hogy mindenre bőven van idő, legyen az valamilyen hivatalos tennivaló vagy családi esemény. Na, nagyobb az utóbbiból nemigen fordul elő, most eseményként élem meg, amikor összeállítjuk Renátával a bevásárlólistát, vagy ránézek mondjuk a gyerek tanulási teendőire. Márk nagyon élvezi a digitális távoktatást, lelkiismeretesebb lett a megszokottnál, csak egyszer „lassult le” az internet, amikor nem volt biztos a kérdésre adandó válaszban…

A továbbiakban nem részletezem a mindennapok egyébként hangulatos körforgását, jöjjön néhány aktualitás!

Doppingpozitív lett egy nem válogatott vízilabdás a MACS tesztelésének eredményeként, az MVLSZ az értesítést követően okosan semmit sem kommentál a vizsgálat lezártáig. Annyiban érdekes az eset, hogy a póló nem doppingveszélyeztetett sportág, a nagy meccseken a lelkierő és a fantázia dönt – és azt otthonról kell hozni, nem lehet a patikában megvenni.

A világjárvány egyik nagy vesztese az élsport, ennek következtében tényleg heroikus küzdelmet folytat a túlélésért a sportújságírás, akár a nyomtatott, a tévés vagy az online típusára gondolok, nagyon nehéz így az éhes szurkolók igényeinek megfelelni. Ha már élsport: egyetértek a javaslattal, hogy a jövő évi olimpia megrendezésének feltétele az összes résztvevő koronavírus elleni oltása legyen, ám némi gond, hogy nincs még meg az oltóanyag, de ugye van még addig tizenöt hónap.

És végezetül egy különleges élmény vár rám: még a „békeidőkben” lekötött több száz fős rendezvényen veszek részt előadóként a héten, mivel az ügyes IT-szakemberek megoldják a video-pódiumbeszélgetés technikai hátterét. A szervezőknek így nem kellett törölniük a programot, érdekes lesz a hallgatóság online jelenléte…”

AKoroNaplóállandó szerzői:Baráth Botond(Egyesült Államok),Galló Vilmos(Svédország),Gulácsi Péter(Németország),Kemény Dénes(Magyarország),Ligetvári Patrik(Spanyolország), Planéta Szimonetta (Franciaország). Korábban: Pádár Krisztián (Oroszország, Vojvoda Dávid (Olaszország).

A KoroNapló korábbi bejegyzéseitIDE KATTINTVAtekinthetik meg!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik