Férfi vízilabda ob I: az FTC és az OSC is győzelemmel kezdett

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2022.10.08. 20:53
null
(Fotó: Földi Imre)
A férfi vízilabda ob I 1. fordulójában az FTC-Telekom Waterpolo 14–9-re nyert a BVSC-Zugló ellen, az A-Híd VasasPlaket 20–6-ra kiütötte a KSI-t. Az OSC Újbuda Miskolcon győzött 14–8-ra, a PVSK-Mecsek Füszért a Metalcom Szentest verte meg 12–6-ra.

 

Az OSC Újbuda már az első negyedben 4–0-ra elhúzott a Miskolc ellen. A folytatás szorosabbra alakult, ám a félidő előtt sem tudott közelebb jönni a PannErgy-Miskolci VLC, a szünetben 7–2-re vezetett a vendégcsapat. A harmadik negyedet 4–4-gyel zárták a csapatot, az utolsó játékrészt pedig 3–2-re megnyerte az OSC, a vége így nagyon sima, 14–8-as vendég siker lett.

Az FTC Telekom Waterpolo a szünetig kiélezett meccset vívott a BVSC-vel, amely a félidőben egy góllal vezetett is. A fordulás után azonban a ferencvárosiak ellenállhatatlanul vízilabdáztak, a harmadik negyedben ötöt vágtak, s csupán két gólt kaptak. A végén még hármat hozzátett az FTC, s 14–9-re nyert is.

Nem volt sok kérdés a délelőtti KSI–A-Híd VasasPlaket mérkőzésén, a vendégek már az első játékrész után 7–1-re vezettek. Az egyébként is esélyesebb csapat nem állt le, ennek pedig az lett a vége, hogy 20–6-ra kiütötte a KSI-t.

A másik korai mérkőzésen nem született döntés – a Tigra-Zf-Eger és a Szolnoki Dózsa 13–13-at játszott egymással. Hasonlóan végződött a Szeged és a Kaposvár összecsapása, a felek 10–10-es döntetlenre végeztek.

A Metalcom Szentes–PVSK-Mecsek Füszért meccse sokáig szorosan alakult, ám az utolsó negyedben négy góllal jobbnak bizonyult a vendégcsapat, így 12–6-ra meg is nyerte a találkozót a PVSK-Mecsek Füszért.

VÍZILABDA
FÉRFI OB I, ALAPSZAKASZ
1. FORDULÓ
BVSC-ZUGLÓ–FTC-TELEKOM 9–14 (4–5, 2–1, 2–5, 1–3)
Laky uszoda, 500 néző. V: Kun Gy., Tóth I.
BVSC: Györke – Szabó II Bence, GYÁRFÁS T. 4, MÉSZÁROS M. 2, Mészáros Cs. 1, Csacsovszky A., Csapó M. 1. Csere: Tátrai D., Sziládi, Nagy M., Kovács P., Gál D. 1, Batizi. Edző: Kemény Kristóf
FTC: Vogel Soma – Varga Dénes 1, NAGY ÁDÁM 3, Argiropulosz, UBOVICS 3, Vigvári Vendel 1, VADOVICS V. 3. Csere: SZAKONYI (kapus), Molnár E. 1, Pohl, Merkulov 1, Fekete G. 1, Varga Vince, Varga Bence. Edző: Varga Zsolt
Gól – emberelőnyből: 10/5, ill. 8/5. Gól – kettős emberelőnyből: 1/1, ill. –
MESTERMÉRLEG
Kemény Kristóf: – Jól kezdtünk, felvettük a Fradi ritmusát, de a negyedik negyedben már nem volt kérdés, melyik csapat nyeri meg a mérkőzést. A végére elfáradtunk, sokat hibáztunk, de a bajnokság toronymagas esélyese volt az ellenfelünk, úgyhogy ennek tükrében értékeljük a látottakat, és a pozitívumokra építünk.
Varga Zsolt: – Két és fél negyeden át szoros mérkőzést játszottunk a BVSC-vel, a hazaiak sokáig jól tartották magukat, szervezettek voltak. A belgrádi felkészülési tornán mutatott teljesítményünkkel nem voltam elégedett, de a héten igyekeztünk javítani a hibákat, és örülök, hogy győzelemmel rajtoltunk a bajnokságban.

TIGRA-ZF-EGER–SZOLNOKI DÓZSA 13–13 (1–2, 4–4, 4–3, 4–4)
Eger, 200
néző. V: Vogel G., Rubos
EGER:  GRIESZBACHER – Szalai G. 2,  KOVÁCS GÁBOR 1, Sári, MURISICS 1,  BAKSA B. 4,      KRIJESZTORACS  4. Csere: Krémer (kapus), Rádli 1,  Gólya, Biros S., Spitz, Klár, Dóczi.  Edző: Tóth Kálmán
SZOLNOK: JÓZSA – Vámosi, Ágh, JANSIK D. 2, PÁSZTOR M.  2,SZEGHALMI 4, Kovács Gergő 1. Csere:      Schmölcz 1, Pető, Belényesi 1, VISMEG 2, Teleki, Simon D. Edző: Hangay Zoltán
 Gól – emberelőnyből: 11/3, ill. 12/5. Gól – ötméteresből: 3/3, ill. 1/1. Kipontozódott: Sári (13. p.), Gólya (21. p.)
MESTERMÉRLEG     
Tóth Kálmán: – Változatos és fordulatos csatában igazságos döntetlen született. Néhány hibát leszámítva elégedett vagyok a mutatott játékkal. A hajrában két meccslabdánk volt, ám egyiket sem sikerült gólra váltani.
Hangay Zoltán: – A harmadik negyedben kétgólos hátrányban is voltunk, de visszajöttünk a mérkőzésbe, és a végén a győzelemért támadhattunk. Védekezésben sokat kell javulnunk, de van rá időnk, hosszú még a bajnokság.

PANNERGY-MISKOLCI VLC–GENESYS OSC ÚJBUDA 8–14 (0–4, 2–3, 4–4, 2–3)
Miskolc, 150
néző. V: Kovács Cs. T., Ádám F.   
MISKOLC: Moravcsik – Oltean 1,  KRASZNAI 2,   Molnár B., Tanczer, Várkonyi 2, Nikolov. Csere: Porobics      2,      Biros B., Smitula, Nagy N. 1, Stefanidesz, Molnár G. Edző: Vidumanszky László
OSC: Lévai – ANGYAL D. 3,   Manhercz K. 2, Várnai 1,  Csacsovszky E., Tóth M., Burián 1. Csere:      Bisztritsányi (kapus), SALAMON 2, Kondor, VIGVÁRI VINCE 4,      Bundschuh, Dala D. 1, Aranyi M. Edző:      Varga Dániel
Gól – emberelőnyből: 11/3, ill. 13/7.  Gól – ötméteresből:  2/1, ill. –. Kipontozódott:      Smitula (23. p.), Tanczer (29. p.)
MESTERMÉRLEG
Vidumanszky László: – Nem kezdtünk jól, ám amikor védekezést váltottunk és belementünk a párharcokba, javult a teljesítményünk. Tanulságos mérkőzés volt, amelyet elemezni kell, mert támadásban sokat hibáztunk.
Varga Dániel: – Örülök, hogy biztos győzelemmel kezdtünk, de a játék több elemében is javulnunk kell, sok párharcot veszítettünk el. Nagy út áll előttünk, a találkozó jól szolgálta a felkészülést a Bajnokok Ligája selejtezőjére.

ENDO PLUS SERVICE-HONVÉD–UVSE-HUNGUEST HOTELS 13–7 (2–2, 3–2, 4–2, 4–1)
Kőér utca, 200 néző. V: Kovács S., Ercse.
HONVÉD: DECKER A. – HESSELS S. 2, Ekler B., Hosnyánszky 1, Simon H., NYÍRI B. 3, GREGOR 2. Csere: Farkas D. (kapus), Fejős 1, Ekler Zs. 1, Kiss B. 1, Hessels B. 1, Sugár, Baksa 1. Edző: Szivós Márton
UVSE: KOROM D. – Korbán 1, Bencz 1, GARANCSY 2, Szentesi Á., Seeler 1, Korbács. Csere: Kósik (kapus), Turcsányi, Tőzsér 1, Szécsi M., Hegedűs Cs., Ionescu 1, Tamás K. Edző: Vincze Balázs
Gól – emberelőnyből: 9/5, ill. 3/2
MESTERMÉRLEG
Szivós Márton: – Minden kezdet nehéz, kértem is a fiúkat, hogy ne essenek pánikba, ha az első negyedben még akadozik a gépezet. Az UVSE jól tartotta magát, de a szervezett, fegyelmezett védekezéssel megalapoztuk a győzelmünket.
Vincze Balázs: – Négy negyeden át harcoltunk, de csak az első kettőben játszottunk eredményesen, a végeredmény reálisnak mondható. A nagyszünetig méltó ellenfelei voltunk a Honvédnak, és a srácok hozzáállására sem lehetett panasz.

SZEGEDI VE–KAPOSVÁRI VK 10–10 (1–2, 3–5, 2–1, 4–2)
Szeged, 250 néző. V: Kollár, Petik A.
SZEGED: MOLNÁR D. – Bóbis B. 1, KÜRTI 4, Tóth Gy., Baj, Horváth Zs., LAKATOS S. 1. Csere: Vékony, Sánta, Kasza, PÖRGE 2, LEINWEBER 2, Boros. Edző: Kiss Csaba
KAPOSVÁR: CSOMA – Berta, VINDISCH 1, Kakstetter, Langiewicz 1, SZATMÁRI 3, Petrovszki 1. Csere: Pellei F., HORVÁTH Á. 2, Juhász-Szelei 1, TAKÁCS J. 1, Vörös T. Edző: Surányi László
Gól – emberelőnyből: 6/1, ill. 7/3. Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/0
MESTERMÉRLEG
Kiss Csaba: – Látványos mérkőzést vívtunk a Kaposvárral, igyekeztünk kiszolgálni lelkes közönségünket. A jövőre nézve biztató, hogy saját nevelésű fiataljaink fel tudják venni a versenyt rutinos ellenfeleikkel. Igazolja klubfilozófiánkat, hogy külföldi játékosok helyett nekik szavazunk bizalmat.
Surányi László: – Három negyeden át uraltuk a mérkőzést, a második játékrészben már négy góllal is vezettünk, ám a záró negyedben buta hibáinkat gólokkal büntette a Szeged. Az utolsó támadásunknál hét a hat ellen rohamoztunk, Takács Jánosnak három másodperccel a vége előtt sikerült egyenlítenie.

KSI SE–A-HÍD VASASPLAKET 6–20 (1–7, 3–5, 0–2, 2–6)
Komjádi uszoda, 100 néző. V: Kevi, Varga M.
KSI: Danka – Iriczfalvi, Irmes M., SZALAI P. 3, Petrák 1, Bede, Szépfalvi 1. Csere: Szalai M. (kapus), Niklász 1, Mihov, Lantos, Pocsai, Dávid Z., Mérő. Edző: Horváth János
VASAS: MIZSEI – KONARIK 4, Bátori 2, Randjelovics 2, MEZEI 3, Erdélyi B. 1, NAGAJEV 4. Csere: Zerinváry 1, Sélley-Rauscher 1, Gábor L. 1, Sedlmayer 1, Simon R., Herczeg. Edző: Szlobodan Nikics
Gól – emberelőnyből: 10/1, ill. 10/3. Gól – kettős emberelőnyből: 1/1, ill. –. Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 5/5. Kipontozódott: Iriczfalvi (23. p.), Mérő (24. p.), Simon R. (27. p.), Lantos (28. p.), Bátori (31. p.)
MESTERMÉRLEG
Horváth János: – Egy hetet tudtunk közösen készülni a mérkőzés előtt, egyelőre az út legelején járunk. Ilyen különbséggel is megérdemelten nyert a Vasas, amely a játék minden elemében jobb volt, különösen a kapott gólok számával vagyok elégedetlen.
Szlobodan Nikics: – Az első két negyedben jól játszottunk, s bár a nagyszünet után visszaesett a teljesítményünk, a mérkőzés végére rendeztük sorainkat. Örülök, hogy fölényes győzelemmel hangoltunk a Bajnokok Ligája második selejtezőkörére.

METALCOM SZENTES–PVSK-MECSEK FÜSZÉRT 6–12 (3–3, 1–2, 1–2, 1–5)
Szentes, 150
néző. V: Csanádi, Fodor R.
SZENTES: KARDOS G. – Pethe, Chilkó 1, Hegedűs B. 1, Fülöp B. 1, Gusarov 1, Hajdú A. Csere: Mátyók, BOZÓ 2, Vasics, Vismeg B. Edző: Szilágyi Péter
PVSK: GELENCSÉR – Kolozsi 2, Gaszt 2, KERESZTÚRI 4, Csorba, Reisz, Vogel Simon. Csere: Pellei K., Kókai Sz., Lajkó 3, Némethy D., Dubinák, Szabó G. 1. Edző: Török Viktor
Gól – emberelőnyből: 12/1, ill. 11/8. Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 2/1. Kipontozódott: Keresztúri (29. p.). Kiállítva (végleg, cserével): Kókai Sz. (32. p.)
MESTERMÉRLEG
Szilágyi Péter: – Csalódott vagyok, mert jól kezdtünk, de nem tudtuk tartani azt a tempót, amelyet a találkozó elején diktáltunk. Törékeny még a csapatunk, de azon dolgozunk, hogy minél hamarabb megerősödjünk.
Török Viktor: – Döcögősen indult a mérkőzés, elkerülhető gólokat kaptunk, ám fokozatosan feljavult a védekezésünk, összeálltak a blokkok, támadásban is pontosabban vízilabdáztunk. Hosszú idő után végre sikerült három ponttal hazautaznunk Szentesről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik