Férfi vízi ob I: második sikerével továbbjutott a Szeged

Vágólapra másolva!
2023.05.02. 20:29
null
A második meccset is a Szeged nyerte (Fotó: Facebook)
A férfi vízilabda ob I alsóházi rájátszásában a Szeged a második meccsen is legyőzte (9–8) a Kaposvárt, így továbbjutott a következő fordulóba.

 

Az alapszakaszi találkozásokhoz és az első mérkőzéshez hasonlóan a felek nagyon kiélezett, fordulatos meccset játszottak egymással. A Kaposvár még egygólos előnnyel készülhettek a második félidőre, és egállal kezdték a záró negyedet is, ám a Szeged jobban bírta a hajrát, így megnyerte a találkozót.

Ezzel a győzelemmel a Szeged továbbjutott a következő fordulóba, ahol az UVSE–PVSK párharc győztesével küzdhet meg a 9. helyért.

VÍZILABDA
FÉRFI OB I, RÁJÁTSZÁS
A 9–12. HELYÉRT, 2. MÉRKŐZÉS
KAPOSVÁRI VK–ZUE.HU SZEGEDI VE 8–9 (1–1, 1–2, 2–1, 4–5)

Kaposvár, 220 néző. V: Kollár, Csizmadia.
KAPOSVÁR: CSOMA – KAKSTEDTER 2, Juhász-Szelei 1, PETROVSZKI 1, Takács J., Horváth Á. 1, ifj. Berta. Csere: Szilágyi (kapus), Langiewicz 1, PELLEI F. 2, Palatinus, Klinger, Aranyi. Edző: Surányi László
SZEGED: KOVÁCS K. – Horváth Zs., Lakatos S. 1, Baj 1, BÓBIS B. 2, BOROS 1, KÜRTI 2. Csere: Sánta, Kardos, Tóth Gy. 1, Leinweber 1, Vékony, Horváth V. Edző: Kiss Csaba
Gól – emberelőnyből: 6/4, ill. 5/0. Gól – ötméteresből: 1/0, ill. –
Az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharc végeredménye: 8–2 a Szeged javára.
MESTERMÉRLEG
Surányi László: – Parázs mérkőzés volt, mind a két csapat a védekezésre helyezte a hangsúlyt. Az utolsó negyedben meginogtunk hátul, egymás után három elkerülhető gólt kaptunk. Az idényben háromszor szereztünk gólt a legvégén, ami ezúttal a Szegednek sikerült.
Kiss Csaba: – Nehezen indult a mérkőzés, de aztán mind a két csapat belelendült, és kissé talán fejetlenül vízilabdázott. Rosszul játszottunk, de egy pillanatig sem adtuk fel, sok gólt szereztünk nehéz helyzetből – az utolsó másodpercben is ez történt.

NŐI OB I, RÁJÁTSZÁS
AZ 5–8. helyért, 1. MÉRKŐZÉS
BVSC-Zugló–III. Kerületi TVE 13–8 (4–3, 3–3, 2–1, 4–1)

G: Mészáros-Farkas 5, Ármai 3, Polák 2, Fekete F., Gémes, Kele, ill. Brezovszki 3, Koltay 2, Keresztes, Kiss P., Kudella.
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a BVSC javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik