D. S. B.
2023.05.25 10:04 Frissítve: 2023.05.25 16:23

Férfi vízi ob I: Marco Rossi fia az OSC-be igazolt – hivatalos

A férfi vízilabda ob I-ben ezüstérmet szerző Genesys OSC Újbuda hivatalos közösségi oldalán számolt be róla, hogy Baksa Benedek, a holland Lars ten Broek, Gaszt Roland, Grieszbacher Márk, Szalai Péter és a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának, Marco Rossinak a fia, Simone Rossi is a csapatnál folytatja pályafutását. Mellettük Kovács Róbert érkezik az edzői stábba.

Simone és Marco Rossi 2018-ban (Fotó: Nemzeti Sport)

 

A klub már korábban beszámolt róla, hogy a francia Marseille-hez szerződő Angyal Dániel, Manhercz Krisztián kettős mellett Bundschuh Erik, Burián Gergő, Csacsovszky Erik, Dala Döme, Lévai Márton és Szűcs Dániel is távozik az OSC-től.

„Nyilván ők nagyon jó játékosok, és nem örülünk neki, hogy elmennek, de ez valamilyen szinten tervezett is volt. Az elmúlt három évben az OSC-nek a képessége körülbelül ki lett maxolva, és fantasztikusak a második helyek, de egy második helyezett csapatot nem érdemes hosszú távon fenntartani” – mondta az M1 aktuális csatornán Cseh Sándor szakmai vezető. 

A vlv.hu pedig Marco Rossi fiával, a Bresciánál nevelkedő, a Posillipóban, az Aquachiaránál és 2019 óta az Ortigiánál szereplő 30 éves Simone Rossival készített interjút.

„Meglepetés volt az OSC hívása, úgy gondoltam, hogy az Ortigiánál folytatom, még akkor is, ha ez az év nagyon nehéz és áldozatokkal teli volt, de az ötlet, hogy a vízilabda „Premier League-jében” játsszak, azonnal felkeltette az érdeklődésemet” – kezdett bele Simone Rossi, aki szeretne valamilyen címet nyerni az újbudaiakkal, s úgy véli, az ob I a legjobbak közé tartozik, hiszen sok topcsapat van, melyek kiváló vízilabdát játszanak. Simone Rossit természetesen édesapja véleményéről is kérdezték Budapestre igazolása kapcsán.

 

Simone Rossi 2018-ban (Fotó: Nemzeti Sport)

„Néhány éve nevetve mondtam apámnak: ha egy kicsit erősebb lettem volna a saját sportágamban, talán eljöhettem volna veled Budapestre vízilabdázni! És íme, a sors néha csodálatos dolgokra képes! Nyilvánvalóan befolyásolt a döntésemben az is, hogy közelebb lehessek apámhoz. Ő már tíz éve van Magyarországon, és ahányszor látom őt énekelni a magyar himnuszt, kiráz a hideg… Olaszok vagyunk, de Magyarország befogadott minket és ezért örökké hálásak leszünk. Most élőben nézhet majd engem, én pedig a magyar labdarúgó-válogatottat! Ez tökéletes! És még csak annyit: Hajrá, OSC! Hajrá, magyarok!” – tette hozzá a 30 éves vízilabdázó.

2023.05.24 00:42:32

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Nincsenek légiósok, a gárda fiatal, sok van még benne. Ezt már az edző, Szivós Márton mondta, aki hihetetlenül hálás a fiúknak, hogy partnerei voltak mindenben. Ez egyébként oda-vissza igaz, másként nem lehet. Kétségtelen, ha siker van, akkor minden szép és jó, de a Honvéd-pólósokon most tényleg nem lehet fogást találni.

2023.04.22 10:38:52

Vízilabda nemzetisport.hu

Zákonyi S. Tamás 149 perces alkotása a magyar vízilabdázás legutóbbi dicső korszakát mutatja be.

2022.11.29 23:54:35

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Csapó Dudi érett felnőttként futballban, teniszben, politikában, bármiben képes volt zavarba ejtő módon megközelíteni témákat, látványos, új magyarázattal, ötlettel, és mindehhez sztentori hangján olyan kedélyesen előadott, mégis határozott érvrendszerrel szolgált, hogy az ember csupán biccentett: végül is, miért ne?

2022.11.07 00:04:20

Vízilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A negyedik negyedben gyalázatos volt a bíráskodás.

2022.11.07 00:09:42

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Amelyhez hozzátartozik – persze most már könnyű a fülbesúgás –, hogy a sportágban nem igazán pártolták az elnök vezetési módszerét, a pénzügyi helyzet még az elnökségi tagok előtt sem volt teljesen tiszta, átlátható – ahogy összefoglalták, persze már Vári lemondása után.