Férfi vízi ob I: kettős győzelemmel bronzérmes az FTC

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2021.05.23. 18:52
null
Az FTC megszerezte a bronzérmet (Fotó: Balogh László, archív)
Az FTC a Szőnyi úti uszodában 14–11-re megnyerte a bronzmérkőzés második felvonását a BVSC-Zugló ellen a férfi vízilabda ob I rájátszásában, így a harmadik helyen zárta az évadot.

 

A ferencvárosiak az első meccsen óriási izgalmakat követően 10–9-re nyertek, s a visszavágón is jól kezdtek: Nikola Jaksics már az első percben megszerezte a vezetést (0–1). Nem sokkal később Nagy Márton egyenlített, sőt a zuglóiak – Csapó Miklós és Irmes Pál révén – háromgólos előnyre tettek szert (4–1). Janisz Fundulisz az utolsó fél percben szépített (4–2).

A második felvonás első találatára mintegy három percet kellett várni, ismét a görög volt eredményes (4–3). Három és fél perc elteltével Varga Dénes egalizált, s Csapó hiába juttatta ismét előnyhöz a BVSC-t (5–4), a játékrész végén már Varga Zsolt csapata vezetett (5–6).

A harmadik negyedben Nagy Márton és Czigány Károly is betalált (7–6), de Zalánki Gergő egyenlített, Jaksics pedig fordított (7–8). A záró etapra végül 8–10-es eredménnyel fordulhattak a csapatok.

Sedlmayer Tamás góljával háromra duzzadt a differencia, ám a BVSC nem adta fel, Gyárfás Tamás, Pásztor Mátyás és Kovács Péter találata is kellett ahhoz, hogy harcban maradjon a harmadik helyért (11–12). A végét azonban a Ferencváros bírta jobban Nicolas Constantin-Bicari és Varga Dénes minden kérdést eldöntött, és az FTC 14–11-es győzelmet aratva megszerezte a bronzérmet.

FÉRFI VÍZILABDA OB I
A 3. HELYÉRT
Szőnyi út, 400 néző. V: Csanádi Zs., Kovács Cs. T.
BVSC-ZUGLÓ–FTC-TELECOM 11–14 (4–2, 1–4, 3–4, 3–4)
BVSC: SZAKONYI – Mészáros Cs., Pásztor M. 1, Batizi, Ágh, NAGY M. 2, Gyárfás 2. Csere: CSAPÓ M. 3, Kovács P. 1, Irmes 1, Sugár P., Tátrai, Czigány 1. Edző: Kemény Kristóf
FERENCVÁROS: Vogel S. – Fekete G., VARGA D. 4, JAKSICS 3, Mezei, Sedlmayer 1, Vámos 1. Csere: Constantin-Bicari 1, Jansik Sz., Zalánki 1, FUNDULISZ 3, Vigvári V., Nyíri B. Edző: Varga Zsolt
Gól – emberelőnyből: 13/4, ill. 14/4
Gól – kettős emberelőnyből: 1/1, ill. 1/0
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1
Kipontozódott: Sugár P. (23. p.), Batizi (26. p.), Sedlmayer (29. p.)
Sárga lap: Kemény Kristóf és Varga Zsolt (mindkettő a 21.p.)
MESTERMÉRLEG
Kemény Kristóf: – Gratulálok a Ferencvárosnak, a mai mérkőzésen megmutatták, hogy az elmúlt években miért taroltak akár itthon, akár a nemzetközi porondon. Csapatom egész évben ember feletti teljesítményt nyújtott, a legjobb négy között sem vallottunk szégyent, büszke vagyok a srácokra, mert ma is nagyon jól játszottak, és sokáig nyitottan tudták tartani a párharcot.
Varga Zsolt: – A BVSC a mai mérkőzésen is nagyon jól játszott, gratulálok nekik. Mi egész évben elképesztő mennyiségű problémával néztünk szembe. Az évnek ebben a periódusában nem csoda, ha nem játszunk jól. Örülök, hogy megszereztük a harmadik helyet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik