Férfi vízi ob I: az FTC egygólos előnyben a BVSC ellen a bronzért

Vágólapra másolva!
2021.05.20. 21:23
null
Nikola Jaksics (8) három lövésből három gólt szerzett (Fotó: Árvai Károly)
A férfi vízilabda OB I rájátszásában a bronzéremért vívott első mérkőzésen a Ferencváros óriási izgalmak után 10–9-re legyőzte a BVSC-Zuglót a Komjádi uszodában.

Jól kezdte a találkozót az alapszakasz harmadik helyén záró Ferencváros a BVSC ellen, hiszen Vámos Márton alig fél perc játék után megszerezte a vezetést a zöld-fehéreknek, akik az első nyolc percet követően 2–1-re vezettek. A második negyedben az FTC növelni is tudta az előnyét, s miután többször is két góllal vezetett Varga Zsolt csapata, 6–4-gyel fordulhatott a második félidőre.

A harmadik negyedben viszont semmi sem jött össze a IX. kerületieknek – vagy a BVSC táltosodott meg. A zuglóiak ugyanis Pásztor Mátyás szépítése után Sugár Péter révén egy emberelőnyt kihasználva egyenlítettek, majd a negyed közepén Csapó Miklós góljával átvették a vezetést – a meccs során először (6–7).

S, mint kiderült, utoljára, a záró nyolc perc elején ugyanis Fekete Gergő egy perc alatt kihasznált két fórt, majd Gyárfás Tamás egyenlítése után (8–8) az utolsó két percre már ismét két gól volt a ferencvárosiak előnye Nikola Jaksics duplájának köszönhetően.

Az utolsó percre fordulva aztán Pásztor is gólra váltott egy fórt – vagyis 10–9-re felzárkózott a BVSC –, ám hiába szerzett labdát tíz másodperccel a vége előtt a zuglói alakulat, nem sikerült egyenlítenie.

A visszavágót vasárnap, május 23-án rendezik.

VÍZILABDA
FÉRFI OB I
A 3. HELYÉRT, 1. MÉRKŐZÉS

FTC-Telekom–BVSC-Zugló 10–9
(2–1, 4–3, 0–3, 4–2)
Komjádi uszoda, 250 néző. V: Tóth I., Kun Gy.
FTC: VOGEL SOMA – Fundulisz 1, JAKSICS 3, Varga Dénes 1, Constantin-Bicari, Vámos 2, Jansik Sz.
Csere: Pohl, Zalánki, Sedlmayer, Mezei, FEKETE G. 3, Nyíri B.
Edző: Varga Zsolt
BVSC: SZAKONYI – Sugár 1, MÉSZÁROS M. 1, Pásztor M. 2, Ágh, Nagy M. 1, GYÁRFÁS T. 2
Csere: Kovács P., Batizi, Irmes P., CSAPÓ M. 1, Czigány K. 1, Tátrai D.
Megbízott edző: Dabrowski Norbert
Gól – emberelőnyből: 12/7, ill. 10/5
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/0
Kipontozódott: Jaksics (31. p.), Batizi (32. p.)
Kiállítva (végleg, cserével): Ágh (28. p.)
MESTERMÉRLEG
Varga Zsolt: – Nagyon hullámzó a játékunk mérkőzésről mérkőzésre és meccsen belül is. Kiváló védekezéssel remek periódusaink vannak, majd jönnek mélypontok, amikor hirtelen néhány gólos vezetést is el tudunk veszíteni. Pszichés és koncentrációs problámákból fakad mindez, s ebből tanulnunk kell. A következő találkozón is a győzelem a célunk.
Kemény Kristóf: – A nyolcnegyedes párharc első négy negyedében egygólos előnyt szerzett a Fradi. Végig rendkívül szoros emberfogás ellen vízilabdáztunk, de eredményesek tudtunk lenni, míg a támadásokból visszaértünk, és rendezetten védekeztünk. Hatalmas szívet és akarást láttam a játékosaimon, büszke vagyok a csapatomra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik