Férfi vízi ob I: a Fradi fordulatos meccsen húzta be a döntő első meccsét

Vágólapra másolva!
2023.05.16. 19:25
Kiegyenlített mérkőzést vívott az FTC és az OSC a bajnoki döntő első mérkőzésén, a győztes gólt három másodperccel a vége előtt lőtte a zöld-fehérek olasz légiósa (9–8).
Győzni tudott a döntő első meccsén a Fradi (Fotó: Koncz Márton) – a képre kattintva galéria nyílik
Győzni tudott a döntő első meccsén a Fradi (Fotó: Koncz Márton) – a képre kattintva galéria nyílik


„Hozzászoktunk a nyomáshoz”
– mondta Varga Zsolt, az FTC-Telekom vezetőedzője a Genesys OSC Újbuda elleni bajnoki döntő első mérkőzése előtt.

Nos, Luca Damonte egészen biztosan.

A zöld-fehérek olasz balkezese kapta meg a labdát emberelőnyben, nagyjából három másodperccel a vége előtt, döntetlen állásnál. Damonte a fürdőnadrág kötésééig kiemelkedett a vízből, megsuhintotta a félelmetes balosát, mellesleg a mérkőzésen először, a lövés után pedig felrobbant a Komjádi uszoda. A labda a kapu jobb sarkában kötött ki, ami azt jelentette, hogy a Ferencváros 9–8-ra megnyerte a döntő első mérkőzését, és akár már csütörtökön lezárhatja az egyik fél második győzelméig tartó párharc állását.

Bisztritsányi Dávid nem védhette a lövést, bár az OSC kapusa jó néhány olyan helyzetben védett, amelyben elvileg nem lehetett volna. A túloldalon Vogel Soma is kitett magáért, a két kapus remeklése is kellett ahhoz, hogy kevés gólos mérkőzést láthassunk. Na meg az egészen pocsék emberelőnyös helyzetkihasználás, mindkét csapat túlzottan bőkezűen bánt a fórokkal, ha valamin javítaniuk kell a csütörtöki meccsig, az a helyzetkihasználás.

A Ferencváros ezúttal nem tudta hozni a legjobb formáját, ezzel párhuzamosan a vendég újbudaiak kitettek magukért, és ebből rendkívül kiegyenlített összecsapás kerekedett. Rengeteg volt a konrafault mindkét oldalon, a centermunkát nem feltétlenül díjazták a játékvezetők. Hol a hazaiak, hol a vendégek vezettek egy góllal, és amikor ott lett volna a lehetőség, hogy valamelyikük ellépjen két góllal, akkor jött egy kapusbravúr, egy kiváló védekezés vagy éppen egy hiba. A térfélcsere pillanatában 3–3 állt az eredményjelzőn, az addigi legnagyobb ünneplés pedig a nagyszünetben következett, amikor a zöld-fehérek 25 évvel ezelőtt KEK-győztes csapatát köszöntötték.

Aztán a harmadik negyedben egyedül annyi gól láttunk, mint addig összesen, egyenlő elosztásban, így nem kerültünk közelebb a megfejtéshez.

Na, nem mintha a záró negyed utolsó percéig így történt volna.

Manhercz Krisztián emberelőnyös góljára az addig csendes Sztilianosz Argiropulosz válaszolt egy ezen a mérkőzésen ritkaságszámba menő emberelőnyös találattal, emellett csak kipontozódásokat jegyezhettünk fel a szakaszban. Aztán jött az utolsó perc, és a fékevesztett száguldás.

Argiropulosz a blokkerdő ellenére bevert ez szabaddobást, majd Hárai Balázs egy támadáson belül két emberelőnyt harcolt ki, kettős fórból nyilván egyenlített az OSC, Angyal Dániel volt az elkövető. A Fradinak volt ideje még egy támadásra, Jansik Szilárd megcsinálta a fórt, és ekkor jött Damonte, ahogy azt fentebb írtuk.

A Ferencváros 9–8-ra nyert, és ha eredményben volt is már ilyen közel az OSC a címvédőhöz, játékban még nem. Éppen ezért nem is dőlt el még semmi, az esélyes eddig is a zöld-fehér csapat volt, de ez a találkozó könnyen elmehetett volna a szétlövésig, ami intő jel lehet Fradinak. Csütörtökön bajnok lehet Varga Zsolt együttese a Kondorosi úton, de ebben a párharcban benne van, hogy a felek visszatérnek a Komjádiba egy harmadik, mindent eldöntő mérkőzésre.

VÍZILABDA
FÉRFI OB I
DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
FTC-Telekom Waterpolo–Genesys OSC Újbuda 9–8
(1–2, 2–1, 3–3, 3–2)
Komjádi uszoda, 2000néző.V:Kovács Cs. T., Kun Gy.
FTC:VOGEL SOMA – ARGIROPULOSZ2,VARGA DÉNES2,Nagy Ádám1,Német T.1,JANSIK SZ.1,Fekete G.Csere:Molnár E., Pohl, Merkulov1,Vigvári Vendel, Damonte1,Varga Vince.Edző:Varga Zsolt
OSC:BISZTRITSÁNYI – Vigvári Vince1,MANHERCZ K.3,Csacsovszky E., Tóth M., BURIÁN2,Angyal1.Csere:Várnai, Salamon F., Bundschuh1,Dala D., Hárai.Edző:Varga Dániel
Gól – emberelőnyből:
13/5, ill. 12/4.
Gól – kettős emberelőnyből:–, ill. 1/1.
Gól –
ötméteresből:2/1, ill. –.
Kipontozódott:
Fekete G. (23. p.), Csacsovszky E. (26. p.), Merkulov (29. p.), Várnai (30. p.), Pohl (32. p.)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása:1–0 az FTC javára
MESTERMÉRLEG
Varga Zsolt:
– Ha az egész idényt nézzük, van különbség a két együttes teljesítménye között, ám a döntő attól különleges, hogy nehéz megnyerni. Nagyon jól játszott az OSC, ugyanakkor a saját csapatomra is büszke vagyok, mert bár támadásban voltak nehézségeink, végig nagy szívvel küzdöttünk.
Varga Dániel:– Látszott a vízben, hogy mit terveztünk el, azért dolgoztunk az egész idényben, hogy ilyen játékra legyünk képesek. Visszaigazolást kaptunk arról, hogy jó úton járunk, de csütörtökön még erre is rá kell tennünk egy lapáttal, ha le akarjuk győzni a Ferencvárost.

A 9. HELYÉRT, 1. MÉRKŐZÉS
UVSE–Zue.huSzegedi VE 10–12 (1–3, 1–4, 4–2, 4–3)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik