Férfi vízi Ek: kikapott a Szolnok, ikszelt a BVSC

Vágólapra másolva!
2021.10.27. 17:31
null
A Szolnok 9–4-es vereséget szenvedett Olaszroszágban (Fotó: Új Néplap/Mészáros János, archív)
A címvédő Szolnoki Dózsa ötgólos hátrányba került a férfi vízilabda Eurokupa negyeddöntőjében, amelynek első mérkőzésén, szerdán 9–4-re kikapott a CC Ortigia vendégeként. A sorozat ugyanezen szakaszában a másik magyar csapat, a BVSC-Zugló 6–6-os döntetlent ért el a CN Barcelona otthonában – írja a Magyar Távirati Iroda.

 

Nehezen lendültek játékba a csapatok, az első gólt a második perc végén a hazaiak szerezték, amelyre az ötödik percben még felelni tudott a vendégcsapat. Az első negyed végén azonban ismét előnybe került az Ortigia, amely a harmadik játékrész közepétől már biztos kézben tartotta a mérkőzést a szerény támadó játékot nyújtó Szolnokkal szemben. A mérkőzés legeredményesebb játékosaként a hazai gárdában a csapatkapitány Christian Napolitano négy találattal zárt.

A BVSC az első félidőben gólképtelen volt, de mivel jól védekezett, a nagyszünetben így is mindössze kétgólos volt a hátránya. A harmadik játékrész felénél megszerezte első gólját a zuglói együttes, majd az utolsó felvonásban fordult a kocka. A BVSC 5–3-ra, majd 6–4-re is vezetett, így a katalánoknak kellett kapaszkodniuk. A kiegyenlített összecsapás utolsó percében aztán a Barcelona két találatot szerzett – a másodikat két másodperccel a vége előtt –, amelyekkel egyenlített, tehát 6–6 lett a vége.

VÍZILABDA
EUROKUPA, NEGYEDDÖNTŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉS

CC Ortigia (olasz)–Szolnoki Dózsa 9–4 (3–1, 0–1, 4–2, 2–0)
CN Barcelona (spanyol)–BVSC-Zugló 6–6 (1–0, 1–0, 1–3, 3–3)

A visszavágókat november 10-én rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik