Férfi vízi Ek: Most jönnek az igazi csaták! – Braniszlav Mitrovics

L. G.L. G.
Vágólapra másolva!
2023.03.24. 11:02
null
Braniszlav Mitrovics nagyszerűen védett, mindössze hat gólt kapott a visszavágón (Fotó: Dömötör Csaba)
A huszonegy év után újra nemzetközi kupadöntőbe jutó Vasas a Savona elleni finálé visszavágóját játszhatja hazai medencében.

 

Esélyt sem adott az A-Híd Vasas­Plaket a Panioniosznak az Eurokupa-elődöntő visszavágóján, a piros-kékek az első perctől az utolsóig irányították a mérkőzést, és gyakorlatilag már a félidőre eldőlt, hogy az idegenbeli egygólos vereség ellenére ott lesznek a fináléban. A nagyszünetben 6–2-re vezetett a nagyszerűen védekező Vasas, és a négygólos előnyt egészen a végjátékig megőrizte. Ekkor minden mindegy alapon előrejött a görögök kapusa, Konsztandinosz Limarakisz, amit Sedlmayer Tamás két üres kapus góllal büntetett – a második után nem győzött elnézést kérni az időközben megúszó Drasko Brguljantól, aki szintén szeretett volna gólt lőni, csak Sedlmayer nem vette észre (ha már a kapusoknál tartunk, az elődöntő másik párharcában a Savona jobban eladta ezt a figurát, ugyanis az előreúszó Gianmarco Nicosia lőtte a továbbjutást érő gólt a Trieste ellen). A Vasas a két üres kapus góllal 12–6-ra győzött, és bemasírozott a fináléba, így 21 év után játszhat újra nemzetközi kupadöntőt. Csütörtökön az is kiderült, hogy a párharc első meccsét Savonában rendezik, a visszavágót pedig a Komjádiban.

„Óriási eredmény a döntőbe jutás – jelentette ki boldogan a kiválóan védő Braniszlav Mitrovics. – Athénban kicsit meg voltunk zavarodva a hangulattól és a körülményektől. A visszavágón szerettük volna megmutatni, mi az igazság, vagyis hogy a saját uszodánkban, a Komjádiban mindenkit le tudunk győzni. Nagyon örülök, végig mi diktáltuk a tempót, mi akartunk jobban döntőbe jutni. A télen volt néhány csúnya vereségünk, ettől függetlenül még nincs vége az idénynek, bármire képesek vagyunk. Most jönnek az igazi csaták!”

A hangulatra a visszavágón sem lehetett panasz, a Vasas-szurkolók kitettek magukért, de ahhoz, hogy igazi rangadón érezzük magunkat, kellettek a fanatikus görög drukkerek is, akik ritkán látható módon a hatgólos vereség után is percekig éltették csapatuk tagjait.

„A Vasas-közönség fantasztikus volt, de természetesen meg kell említeni a görögöket is, hogy ideutaztak, és nagyon jó hangulatot teremtettek. A legnagyobb elismerés persze a mi szurkolóinknak jár, nagyon köszönjük nekik, mert baromi jó így játszani – mondta Konarik Ákos, a Vasas szélsője, akit cserével végleg kiállítottak, de legalább vitte magával a kispadra a legjobb görögöt, Alekszandrosz Gunaszt is. – Az volt a célunk, hogy ne úgy kezdjünk, mint kint. Akkor három nullára elléptek a görögök, és nehéz volt visszajönni, mert roppant szívóan küzdöttek. Ezúttal mindjárt az elején elvettük a kedvüket, és onnantól kezdve nem is volt esélyük. Egy dolgunk marad mostantól, hogy továbbvigyük a jó hangulatot az idény hátralévő részére.”

Szlobodan Nikics vezetőedző két dolgot jegyzett meg a találkozó után, egyrészt hogy védekezésben ez a szint lenne a sztenderd, másrészt csütörtök délelőtt edzés vár a játékosokra – a Vasas ugyanis nem szeretne itt megállni.

VÍZILABDA
FÉRFI EUROKUPA, ELŐDÖNTŐ
VISSZAVÁGÓ
A-Híd VasasPlaket–Panioniosz (görög) 12–6
(2–1, 4–1, 3–2, 3–2)

A MÉRKŐZÉSRŐL IDE KATTINTVA OLVASHAT BŐVEBBEN!

EUROKUPA, FÉRFIAK, DÖNTŐ     
1. mérkőzés, április 15.:
RN Savona (olasz)–A-Híd VasasPlaket
Visszavágó, április 29.:  Vasas–Savona

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik