L. G.
2023.03.24 11:02 Frissítve: 2023.03.24 12:29

Férfi vízi Ek: Most jönnek az igazi csaták! – Braniszlav Mitrovics

A huszonegy év után újra nemzetközi kupadöntőbe jutó Vasas a Savona elleni finálé visszavágóját játszhatja hazai medencében.

Braniszlav Mitrovics nagyszerűen védett, mindössze hat gólt kapott a visszavágón (Fotó: Dömötör Csaba)

 

 Zalánki Gergő remekelt a Reccóban
A Bajnokok Ligája A-csoportjában a Pro Recco 21–4-re kiütötte a Hannovert, az olaszok a 3. negyed után már 14–0-ra vezettek… Zalánki Gergő ott folytatta, ahol a horvátok elleni világkupameccsen abbahagyta, ezúttal négy gól, öt gólpassz és egy labdaszerzés került a neve mellé, ezzel természetesen a Recco legjobbja volt. Az Olympiakosz Vámos Márton két gólja ellenére is simán, 10–5-re kikapott a Barceloneta vendégeként. A Recco már a nyolcas döntőbe jutott, az Olympiakosznak még egy győzelemre szüksége van ehhez.

Esélyt sem adott az A-Híd Vasas­Plaket a Panioniosznak az Eurokupa-elődöntő visszavágóján, a piros-kékek az első perctől az utolsóig irányították a mérkőzést, és gyakorlatilag már a félidőre eldőlt, hogy az idegenbeli egygólos vereség ellenére ott lesznek a fináléban. A nagyszünetben 6–2-re vezetett a nagyszerűen védekező Vasas, és a négygólos előnyt egészen a végjátékig megőrizte. Ekkor minden mindegy alapon előrejött a görögök kapusa, Konsztandinosz Limarakisz, amit Sedlmayer Tamás két üres kapus góllal büntetett – a második után nem győzött elnézést kérni az időközben megúszó Drasko Brguljantól, aki szintén szeretett volna gólt lőni, csak Sedlmayer nem vette észre (ha már a kapusoknál tartunk, az elődöntő másik párharcában a Savona jobban eladta ezt a figurát, ugyanis az előreúszó Gianmarco Nicosia lőtte a továbbjutást érő gólt a Trieste ellen). A Vasas a két üres kapus góllal 12–6-ra győzött, és bemasírozott a fináléba, így 21 év után játszhat újra nemzetközi kupadöntőt. Csütörtökön az is kiderült, hogy a párharc első meccsét Savonában rendezik, a visszavágót pedig a Komjádiban.

„Óriási eredmény a döntőbe jutás – jelentette ki boldogan a kiválóan védő Braniszlav Mitrovics. – Athénban kicsit meg voltunk zavarodva a hangulattól és a körülményektől. A visszavágón szerettük volna megmutatni, mi az igazság, vagyis hogy a saját uszodánkban, a Komjádiban mindenkit le tudunk győzni. Nagyon örülök, végig mi diktáltuk a tempót, mi akartunk jobban döntőbe jutni. A télen volt néhány csúnya vereségünk, ettől függetlenül még nincs vége az idénynek, bármire képesek vagyunk. Most jönnek az igazi csaták!”

A hangulatra a visszavágón sem lehetett panasz, a Vasas-szurkolók kitettek magukért, de ahhoz, hogy igazi rangadón érezzük magunkat, kellettek a fanatikus görög drukkerek is, akik ritkán látható módon a hatgólos vereség után is percekig éltették csapatuk tagjait.

„A Vasas-közönség fantasztikus volt, de természetesen meg kell említeni a görögöket is, hogy ideutaztak, és nagyon jó hangulatot teremtettek. A legnagyobb elismerés persze a mi szurkolóinknak jár, nagyon köszönjük nekik, mert baromi jó így játszani – mondta Konarik Ákos, a Vasas szélsője, akit cserével végleg kiállítottak, de legalább vitte magával a kispadra a legjobb görögöt, Alekszandrosz Gunaszt is. – Az volt a célunk, hogy ne úgy kezdjünk, mint kint. Akkor három nullára elléptek a görögök, és nehéz volt visszajönni, mert roppant szívóan küzdöttek. Ezúttal mindjárt az elején elvettük a kedvüket, és onnantól kezdve nem is volt esélyük. Egy dolgunk marad mostantól, hogy továbbvigyük a jó hangulatot az idény hátralévő részére.”

Szlobodan Nikics vezetőedző két dolgot jegyzett meg a találkozó után, egyrészt hogy védekezésben ez a szint lenne a sztenderd, másrészt csütörtök délelőtt edzés vár a játékosokra – a Vasas ugyanis nem szeretne itt megállni.

VÍZILABDA
FÉRFI EUROKUPA, ELŐDÖNTŐ
VISSZAVÁGÓ
A-Híd VasasPlaket–Panioniosz (görög) 12–6
(2–1, 4–1, 3–2, 3–2)

A MÉRKŐZÉSRŐL IDE KATTINTVA OLVASHAT BŐVEBBEN!

EUROKUPA, FÉRFIAK, DÖNTŐ     
1. mérkőzés, április 15.:
RN Savona (olasz)–A-Híd VasasPlaket
Visszavágó, április 29.:  Vasas–Savona

2023.05.24 00:42:32

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Nincsenek légiósok, a gárda fiatal, sok van még benne. Ezt már az edző, Szivós Márton mondta, aki hihetetlenül hálás a fiúknak, hogy partnerei voltak mindenben. Ez egyébként oda-vissza igaz, másként nem lehet. Kétségtelen, ha siker van, akkor minden szép és jó, de a Honvéd-pólósokon most tényleg nem lehet fogást találni.

2023.04.22 10:38:52

Vízilabda nemzetisport.hu

Zákonyi S. Tamás 149 perces alkotása a magyar vízilabdázás legutóbbi dicső korszakát mutatja be.

2022.11.29 23:54:35

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Csapó Dudi érett felnőttként futballban, teniszben, politikában, bármiben képes volt zavarba ejtő módon megközelíteni témákat, látványos, új magyarázattal, ötlettel, és mindehhez sztentori hangján olyan kedélyesen előadott, mégis határozott érvrendszerrel szolgált, hogy az ember csupán biccentett: végül is, miért ne?

2022.11.07 00:04:20

Vízilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A negyedik negyedben gyalázatos volt a bíráskodás.

2022.11.07 00:09:42

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Amelyhez hozzátartozik – persze most már könnyű a fülbesúgás –, hogy a sportágban nem igazán pártolták az elnök vezetési módszerét, a pénzügyi helyzet még az elnökségi tagok előtt sem volt teljesen tiszta, átlátható – ahogy összefoglalták, persze már Vári lemondása után.