ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Barcelona) 2018.07.23 13:54 Frissítve: 2018.07.23 14:13

Férfi vízi Eb: Kicsit olyan, mintha döntő lenne – Nagy Viktor

A csapakapitány Nagy Viktor szerint úgy kell koncentrálni a Szerbia elleni negyeddöntőben, mintha az utolsó mérkőzés következne a barcelonai vízilabda Európa-bajnokságon. Vámos Márton még tanulja a vezérszerepet.

Nagy Viktor nem csupán a kapuban remekelt, segített összerántani a csapatot (Fotó: Kovács Anikó)

 

A hétfői szünnapon kellemes elfoglaltsága akadt a magyar férfi vízilabda-válogatott tagjainak: a Gelarto Rosa nevű, magyarok működtette fagylaltozó hívta meg a csapatot a hideg nyalánkságra, Märcz Tamás szövetségi kapitány döntése értelmében pedig a magyar médiamunkatársak a kötetlen alkalom során találkozhattak a csapattal a megszokott szünnapi beszélgetésre, így egy-egy gombóc fagylalt között kérdeztük a játékosokat.

„Az én ötletem volt – válaszolta Nagy Viktor a kérdésre, ki találta ki, hogy a csapat összekapaszkodva hallgassa a Himnuszt a mérkőzés előtt. – Ez már a kieséses szakasz, úgy gondoltam, legyünk egységesebbek, és talán ez is hozzásegít minket a sikerhez. Remélem, így lesz a szerbek elleni negyeddöntőben is, a vízben is csak egymásba kapaszkodva, egymásban bízva tudjuk legyőzni őket.”

A csapatkapitány elmondta, a hollandok elleni 12–9-es siker egyfajta megkönnyebbülést jelentett, ugyanakkor nem gondolja, hogy a csapat megmutatta már azt, amit a világligán – akkor ezüstérmes lett a válogatott Budapesten –, és bízik benne, a negyeddöntőben viszont már sikerült kihozni magukból a legjobbat.

„Kicsit olyan, mintha döntő lenne, csak erre kell fókuszálni, mintha az utolsó mérkőzés jönne, és mindent bele kell adni” – tette hozzá Nagy Viktor.

A hollandok elleni siker egyik kulcsszereplője Vámos Márton volt, aki négy góljával a gárda vezére volt.

„Most viszonylag új a szerepköröm a válogatottban, mert bár már korábban is valamennyire vezérszerepet töltöttem be, azért ott voltak az idősebb játékosok, akik vállalták a hangadást és a pozíciót – jegyezte meg Vámos. – Dumi (Varga Dénes – a szerk.) mondta akkortájt, amikor Kásás Tamásék visszavonultak, hogy nem lehet egyik pillanatról a másikra megszokni a vezérszerepet. Ebben a fázisban vagyok, de tetszik a feladat, és élvezem.”

A fagylaltozás közben megjelent az olimpiai ezüstérmes, világbajnok vívó Imre Géza és felesége, az olimpiai ezüstérmes Kökény Beatrix kézilabdázó, illetve két gyermekük: a vendégek a délutáni női és a holnap a férfimeccsen a helyszínen biztatják a csapatot.

FÉRFI VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, BARCELONA
NEGYEDDÖNTŐ

Kedd, 17.00: Szerbia–MAGYARORSZÁG (Tv: M4 Sport)

2021.09.17 18:49:00

Vízilabda BALLAI ATTILA

Szeptember 15-én töltötte be 75. életévét Kásás Zoltán világ- és Európa-bajnok vízilabdázónk.

2021.09.08 09:32:04

Vízilabda LAKNER GÁBOR

Szerdán 14 csapat részvételével kezdődik a félbevágott pólóidény.

2021.09.07 15:56:11

Vízilabda T. M.

Kedd délután a klub mindkét csapata megtartotta idény előtti sajtótájékoztatóját.

2021.08.13 23:49:59

Vízilabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A későbbi FINA-elnök, Ante Lambasa kiemelte, hogy a magyarok – észjátékosok. Mindig tudják, mit miért kell csinálni a vízben, s emellett nem csupán az ellenfelekhez képesek alkalmazkodni, hanem a bíráskodáshoz is.