Férfi vízi BL: Recco-győzelem a Kondorosi úton

Vágólapra másolva!
2021.12.15. 20:21
Az olasz Pro Reccót látta vendégül a Genesys OSC Újbuda a BL-csoportkörének ötödik fordulójában, és 14–8-as vereséget szenvedett.
Recco-győzelem a Kondorosi úton (Fotó: Balogh László)
Recco-győzelem a Kondorosi úton (Fotó: Balogh László)

 

Az év utolsó előtti csoportmérkőzésén a Pro Recco együttesét látta vendégül az OSC a Bajnokok Ligájában. Bár az olasz csapatból többen betegséggel szenvedtek, kétség sem fért ahhoz, hogy nem a hazaiak a találkozó esélyesei. Varga Dániel fiai közül Salamon Ferenc nem állt rendelkezésre, így ötösben Aranyi Máté ugrott vízbe – harmadik centerként. A túloldalon hármasban ismerős arcot köszönthetett a publikum; Olaszországba igazolása óta először játszott Magyarországon Zalánki Gergő.

A találkozó első találatát a jó formában lévő Csacsovszky Erik szerezte egy átlagosnak nem mondható akció végén: Hárai Balázs és Tóth Márton egyszerre támadott, utóbbi irányított és adta gólpasszt. Tóth a továbbiakban többször szélső pozícióban tűnt fel.

Zalánki első találatára nem kellett sokat várni, a kiváló balkezes játékos az ötödik percben egy emberelőnyös figura végén bombázott Lévai Márton kapujába – majd néhány perccel később még egyszer. Märcz Tamás szövetségi kapitány természetesen a lelátóról követte az eseményeket, és ő is érdeklődve figyelhette a két hármas csatáját, ugyanis a Magyar Vízilabda-szövetség által szerdán az év legjobb férfi játékosának megválasztott Manhercz Krisztián és az előbb említett Zalánki egymással szemben játszottak.

Varga Dánielt ritkán lehet olyan idegesnek látni, mint amilyen állapotban az első nyolc percet követően – háromgólos hátrányban – ordibált játékosaival. Ők ezt követően érezhetően agresszívabban folytatták, de a vendég sztárcsapat nem akart engedni a szorításon. Marco Del Lungo bravúrokkal stabilizálta hárul a védekezést, míg elöl folyamatosan fórokat harcoltak ki csapattársai. Az OSC azonban nem adta fel, Lévai is megtette a magáét – volt, amikor egy támadáson belül két emberhátrányt is védéssel zárt le.

Térfélcsere alatt Sandro Sukno kollégájához hasonlóan reagált a látottakhoz, az egykori kiváló átlövő hangosan adta játékosai tudtára, nem elégedett a teljesítményükkel.

A folytatásban a játék képe az első negyedben megszokottra állt vissza, és bár Burián Gergely pimasz, elnézős lövése a rövidbe, Csacsovszky újabb távoli találata vagy éppen Hárai szabaddobásgólja üde színt vitt az összecsapás menetébe, reális esélye egy pillanatig nem volt a hazaiaknak.

Összességében elmondható, a 14–8-as reccói sikerrel a papírforma érvényesült a Nyéki uszodában. Nincs ebben semmi szégyellni való, az OSC ha már nem is az út elején jár, de nemzetközi szinten nem tart még ott, mint ellenfele. A magyar vízilabda szempontjából mindenképpen üdvös, hogy Zalánkira alapemberként számítanak a világ egyik legjobb csapatában.

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 5. FORDULÓ, B-CSOPORT

Genesys OSC Újbuda–Pro Recco (olasz) 8–14 (2–5, 1–1, 3–4, 2–4)
Nyéki uszoda, 1000 néző. V: Margeta (szlovén), Schopp (német)
OSC: Lévai – Várnai, Vigvári Vince 1, CSACSOVSZKY E. 2, HÁRAI 2, Manhercz K. 1, Burián 1. Csere: Tóth M., Bundschuh 1, Aranyi M., Dala D., Sziládi. Edző: Varga Dániel
RECCO: Del Lungo – Younger 1, Di Fulvio 1, IVOVICS 3, Hallock 1, Bertoli, ZALÁNKI 2. Csere: Negri (kapus), FIGLIOLI 2, Loncar 2, Velotto, CANELLA 2, Echenique. Edző: Sandro Sukno
Gól – emberelőnyből:
11/4, ill. 11/7
Kipontozódott: Velotto (25. p.), Bundschuh (28. p.), Dala D. (31. p.), Bertoli (31. p.)
MESTERMÉRLEG
Varga Dániel: – Elégedett vagyok a mérkőzés összképével, a hozzáállással már a meccs előtt is elégedett voltam, és a játékosaim voltak olyan bátrak, hogy ezt be is tudták vinni magukkal a vízbe, mert mondani és csinálni valamit két különböző dolog – mi most csináltuk. Voltak olyan történések, amelyek mellett nem szabad elmenni, ezek egy részének hangot is adtam a mérkőzés közben, és a játékosok azonnal reagáltak is rá. A lehető legjobb meccset játszottuk ahhoz, hogy szombaton is jó meccset játsszunk Szolnokon.
Sandro Sukno: – Nagyon büszke vagyok a csapatomra, az elmúlt tíz napban alig edzettünk betegségek miatt, így lényegében felkészülés nélkül kellett játszanunk. Ennek ellenére is remekül játszottunk egy kitűnő csapat ellen, így kifejezetten elégedett vagyok.

TOVÁBBI EREDMÉNYEK
CN Marseille (francia)–Waspo98 Hannover (német) 13–10, Spandau 04 (német)–Steaua Bucuresti (román) 10–8 (Spandau: Baksa László végig védett), Crvena zvezda (szerb)–Jug Dubrovnik (horvát) 13–19

KEDDEN JÁTSZOTTÁK
A-CSOPORT

Barceloneta (spanyol)–FTC-Telekom Budapest 12–12 (3–4, 3–1, 3–3, 3–4)
Olympiakosz–Jadran Split 12–10 (4–1, 4–3, 4–3, 0–3)
Novi Beograd–Brescia 11–11 (3–2, 0–2, 4–3, 4–4)
Radnicki Kragujevac–Dinamo Tbiliszi 14–7 (4–2, 3–1, 2–1, 5–3)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik