Férfi vízi BL: győzött, ezzel elődöntős a Szolnok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.02. 21:36
null
Nagy Viktor szokás szerint csendre intette az ellenfél pólósait (Fotó: Szabó Miklós)
A Szolnok 7–5-re legyőzte a Barcelonetát a férfi vízilabda Bajnokok Ligája hatos döntőjének csütörtöki játéknapján a Margitszigeten, és ezzel bejutott az elődöntőbe. Ugyanez korábban nem sikerült az Egernek – Biros Péterék 8–6-ra kikaptak a Jug Dubrovniktól, így az ötödik helyért játszanak majd.

 

SZOLNOK–BARCELONETA 7–5

Varga Dénes akciógólját Marc Minguell szintén távoli bombával válaszolta meg – ki hitte volna ekkor, hogy a spanyol csapat több mint 16 percen át nem szerez majd újabb gólt?! Nagy Viktor bizonyosan: az olimpiai bajnok kapus remek védések sorozatával babonázta meg a Barceloneta pólósait.

Kis Gábor centerből még az első negyedben újból előnyhöz juttatta a szolnoki csapatot, majd hosszú gólcsendet követően Sztefan Mitrovics kihasznált egy emberfórt. A harmadik játékrész elején a remek formában lévő Kis Gábor is gólra váltott egy létszámfölényt – már három góllal vezetett a Szolnok! (4–1)

Lehetett volna hamarosan négy is, csakhogy egy elpuskázott magyar emberfórt követően Alberto Munarriz gyönyörű ejtéssel megtörte a spanyolokon ülő átkot. Ez azonban sem Nagyot, sem a szolnoki csapatot nem viselte meg: Mitrovics passzából Vámos Márton lőtt nagy gólt, Vámoséból pedig Mitrovics – négygólos hazai előny a harmadik negyed végén. (6–2)

A befejező játékrészben egy akció- és egy centergóllal megfelezte hátrányát a Barceloneta, csakhogy odaát egy emberelőnyben Varga Dénes elronthatatlan bejátszást kapott (7–4). A kiállítást kiharcoló Mezei Tamás összehozott egy ötméterest is, és bár ezt Varga Dénes a kapusba vágta, a spanyoloknak már csak egy gólra maradt idejük – nyert a magyar bajnok.

A Szolnok a görög Olympiakosszal játszik pénteken a döntőbe jutásért.

JUG DUBROVNIK–EGER 8–6

Hrvoje Benic lövésével a Jug szerezte meg a vezetést, és az első két negyednek ez is maradt a forgatókönyve: felváltva estek a gólok, azaz vagy a horvát csapat állt jobban eggyel, vagy döntetlen volt az állás. Az üresen maradt Felipe Perrone gólja révén a dubrovnikiak vonultak előnnyel pihenőre a nagyszünetben (4–3).

A harmadik negyedben sokáig nem esett gól, aztán viszonylag gyors egymásutánban kettő is – mindkettőt az egriek szerezték: előbb Uros Csucskovics talált be a falból, majd Milos Csuk bombája akadt be – mindkét találat emberfórban született. Először vezetett az Eger, csakhogy nem sokáig, Luka Loncar – szintén előnyből – egyenlített (5–5).

Pavo Markovic emberelőnyből lőtt, utolsó játékrész eleji gólját Borisz Vapenszki – ugyancsak fórból – megválaszolta, de ezzel véget is ért a magyar gólok sora: Loncar centerből, majd fórból négyre tornászta fel góljai számát, Marko Bijac, a horvát kapus pedig lehúzta a rolót, újabb védéseivel 11/17-esre javította mérlegét (8–6).

A Jug – amely tavaly ugyanebben a fázisban 10–8-ra verte az egrieket – bejutott az elődöntőbe, a visszavonulásra készülő hazai csapatkapitány, a csütörtök este ötméteresből egy gólt szerző Biros Péter a legjobb esetben ötödik hellyel fejezheti be a pályafutását.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
HATOS DÖNTŐ, MARGITSZIGET

A négy közé jutásért

SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP–CNA Barceloneta (spanyol) 7–5 (2–1, 1–0, 3–1, 1–3)
Hajós-uszoda, 2500 néző. V: Margeta (szlovén), Putnikovics (szerb)
SZOLNOK: NAGY V. – Jansik D., Varga Dániel, Varga Dénes 2, Mezei, Madaras N., Gocics. Csere: Younger, KIS G. 2, Vámos 1, M. Alekszics, SZ. MITROVICS 2. Edző: Cseh Sándor
BARCELONETA: Lopez – Espanol, S. Raszovics 1, Tahull, Szirányi, V. RASZOVICS 1, Roca. Csere: Famera 1, Munarriz 1, Minguell 1, Fernandez. Edző: Jesus Martin
Gól – emberelőnyből: 10/4, ill. 8/2
Gól – ötméteresből: 1/0, ill. –
Kipontozódott: Roca (29. p.)
MESTERMÉRLEG
Cseh Sándor:
– A Barceloneta mindig nagyon erősen kezdi a meccseit, amire jól reagáltunk az első negyedben. A második és a harmadik negyedben játszottunk igazán jól, a negyedikben meg egy kicsit azt éreztem, nyomás is van rajtunk. Akkor már nem annyira játszottunk, inkább az eredményt próbáltuk görcsösen tartani, de összességében elégedett vagyok, viszonylag magabiztos győzelem volt, jól védekeztünk. Nagy Viktor nagyon jól védett. Az Olympiakosz pihentebben érkezett, ráadásul mi most játszottunk egy meccset, úgyhogy az elődöntőben hatalmas szívre lesz szükség.
Jesús Martín: – Nem tudtunk örömet szerezni minket elkísérő lelkes szurkolóinknak. Összesen öt dobott góllal nagyon nehéz megnyerni egy mérkőzést. Egy meccs maradt hátra nekünk a hatos döntőből, nem lesz könnyű az Eger ellen sem, de szeretnénk megszerezni az ötödik helyet.

JUG DUBROVNIK (horvát) ZF-EGER 8–6 (2–2, 2–1, 1–2, 3–1)
Hajós uszoda, 2500
néző. V: Naumov (orosz), Schwartz (izraeli)
JUG: Bijac – MARKOVIC 1, Perrone 1, Jokovic, VRLIC, X. García 1, Macan. Csere: Benic 1, Obradovic, L. Fatovic, LONCAR 4, Ivankovic. Edző: Vjekoslav Kobescak
EGER: B. MITROVICS – Biros P. 1, Szivós M., CSUCSKOVICS 2, Hárai, VAPENSZKI 2, Hosnyánszky. Csere: Lőrincz, Bedő, Milos Csuk 1, Zalánki, Erdélyi. Edző: Dabrowski Norbert
Gól – emberelőnyből: 13/4, ill. 10/3
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/0
Kipontozódott: Macan (26. p.)
MESTERMÉRLEG
Vjekoslav Kobescak:
– Szoros mérkőzés volt, három negyeden keresztül erőlködtünk, főként az emberelőnyös helyzeteinkben. A védekezésünk végig jól működött, a negyedik negyedben aztán centergólokat szereztünk, és a kapusunk kritikus helyzetekben tudott védeni az utolsó két percben. Kudarcként éltük volna meg a vereséget, szerencsére nem jelentett gondot, hogy három-négy hete nem volt éles meccsünk.
Dabrowski Norbert:– Abszolút úgy érzem, hogy elfáradtunk az utolsó negyedre, de ezt nem akarom takarónak használni, mert a mi dolgunk az, hogy készüljünk fel arra, hogy itt is bírjuk az utolsó negyedet. Ugyanúgy két góllal kaptunk ki, mint tavaly, de sokkal közelebb voltunk egy sokkal jobb Jughoz. Három negyedig működött, amit kitaláltunk, mert az volt a célunk, hogy tönkretegyük a Jug játékát, jó érzés volt látni, hogy ők is elkészültek az erejükkel.

A TOVÁBBI PROGRAM

JÚNIUS 3., PÉNTEK
17.30, az 5. helyért: Eger–Barceloneta
19.00, elődöntő: Olympiakosz Pireusz (görög)–Szolnok
20.30, elődöntő: Pro Recco (olasz)–Dubrovnik

JÚNIUS 4., SZOMBAT
19.30: a 3. helyért
21: döntő

Az M4 Sport a final six valamennyi mérkőzését élőben közvetíti.
A budapesti final sixre a jegyek még kaphatók a jegyed.hu oldalon!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik