MTI
2016.08.31 11:36 Frissítve: 2016.08.31 12:23

Férfi vízi BL: a könnyebb főtáblás hatosba került a Szolnok

A kedvezőbb összetételű főtáblás hatos csoportba került a Szolnok férfi vízilabdacsapata a Bajnokok Ligájában az európai szövetség (LEN) sorsolásán.

 

A LEN kedd késő esti hírlevele szerint a magyar bajnok – szabadkártyás kiemeltként, s eleve biztos résztvevőjeként a BL hatos döntőjének, az úgynevezett Final Sixnek – a 12-es főtábla A-csoportjában kapott helyet, elkerülve a címvédő Jug Dubrovnikot és az olasz sztárcsapatot, a Pro Reccót is. A Szolnok a dubrovniki sorsolás értelmében az eggyel korábbi kiírás győztesével, a legutóbb második görög Olympiakosszal, továbbá a már jóval kevésbé veszélyes német Spandauval és a francia Nice-szel, illetve a selejtezőből felkerülő, most még nem ismert két együttessel lett csoporttárs.
 
A Bajnokok Ligája hatcsapatos fináléját – a Szolnok mellett a főtáblás legjobbak részvételével – 2017. május 25. és 27. között rendezik meg az idei évhez hasonlóan Budapesten.

Míg a Szolnok kiemelt, a bajnoki ezüstérmes ZF-Eger és a bronzérmes A-Híd OSC Újbuda selejtezni kénytelen a főtáblára jutásért. Az első kört szeptember 30. és október 2. között rendezik meg négy helyszínen, köztük az OSC-nek otthont adó Nyéki Imre Uszodában. A Bajnokok Ligája 1. selejtezőkörének B csoportjában a magyar együttes mellett szerepel még a német Hannover és a holland Barendrecht. Mivel az első kettő jut tovább, az OSC vélhetően folytathatja majd a második selejtezőkörben is, amelynek meccseit október 14. és 16. között bonyolítják le. Ekkor kapcsolódik be a küzdelmekbe a nyolc kiemelt egyikeként az Eger. Az első két kör után állva maradt nyolc gárdát összesorsolják, s a páros mérkőzések győztesei kerülnek fel a főtáblára, ahol a már említett nyolc főkiemelt – közte a Szolnok – várja őket.

A második számú kontinentális sorozatban, az Eurokupában is elkészült a sorsolás. A két magyar közül az FTC-PQS Waterpolo a B-csoportban a német Bayer Uerdingennel és a horvát POSK Splittel, a C-csoportos BVSC-Zugló pedig az olasz Canottieri Napolival, a montenegrói Primorac Kotorral és a szlovák SK Hornets csapatával csatázhat a továbbjutást érő első két helyért. A csoportmeccseket október 14. és 16. között rendezik.    

FÉRFI VÍZILABDA, BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTBEOSZTÁS
A-CSOPORT

Olimpiakosz (görög), SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP, Spandau 04 (német), Nice (francia), a selejtezőből feljutó két csapat
B-CSOPORT
Jug Dubrovnik (horvát), Pro Recco (olasz), CNA Barceloneta (spanyol), Partizan Beograd (szerb), a selejtezőből feljutó két csapat 

2022.11.29 23:54:35

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Csapó Dudi érett felnőttként futballban, teniszben, politikában, bármiben képes volt zavarba ejtő módon megközelíteni témákat, látványos, új magyarázattal, ötlettel, és mindehhez sztentori hangján olyan kedélyesen előadott, mégis határozott érvrendszerrel szolgált, hogy az ember csupán biccentett: végül is, miért ne?

2022.11.07 00:04:20

Vízilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A negyedik negyedben gyalázatos volt a bíráskodás.

2022.11.07 00:09:42

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Amelyhez hozzátartozik – persze most már könnyű a fülbesúgás –, hogy a sportágban nem igazán pártolták az elnök vezetési módszerét, a pénzügyi helyzet még az elnökségi tagok előtt sem volt teljesen tiszta, átlátható – ahogy összefoglalták, persze már Vári lemondása után.

2022.11.06 14:03:30

Vízilabda nemzetisport.hu

Gurisatti az utolsó másodpercben mentette szétlövésre a finálét, aztán a 20. (!) ötöst ő rontotta el...

2022.10.11 08:50:03

Vízilabda nemzetisport.hu

A 60 esztendeje elhunyt korszakos pólós a Fradi első úszóbajnoka volt.