S. T. J. 2020.09.11 23:35 Frissítve: 2020.09.12 00:14

Bíró Attila csak pár hétre tervezhet; Pécsen új szelek fújnak

A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk.

 

A 9-szeres válogatott támadó, Kenesei Krisztián manapság a Ráckeve VAFC csapatában futballozik. A Pest megyei másodosztályban szereplő együttes a jövő héten a Ferencváros ellen lép pályára a Magyar Kupában. Kenesei lapunknak azt mondta, korábban sosem nézte a kupasorozat sorsolását, de most úgy adódott, hogy miután az MTK-nál megtartotta az edzést, éppen hazaért, és leült a televízió elé. A felesége előre szólt, hogy a Fradit kapják, és igaza lett. A csatár előzetesen úgy tervezte, ha NB I-es vagy NB II-es együttessel kerülnek szembe, nem lép pályára, de ha már így alakult, egy félidőt szeretne játszani, afféle búcsúmeccsként.

Pécsen új szelek fújnak a férfi kosárlabdacsapat háza táján. A 2020–2021-es évadra a költségvetés drasztikusan csökkent, emiatt a horvát Veljko Budimir kivételével valamennyi légiós, valamint Pongó Máté és Horti Bálint is távozott, míg a szerb Andrija Csirics visszavonult, és másodedzőként segíti Dragan Alekszics vezetőedzőt. A PVSK péntektől a kaposvári Orosz László-emléktornán vett volna részt a házigazda, valamint a Szeged és a Zalaegerszeg társaságában, ám a viadalt a járvány miatt lefújták. A szerb tréner lapunknak azt mondta, nincs olyan mélysége a keretüknek, mint az előző években, így ehhez igazítja a taktikát. 

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) erre az idényre kijelölt játékvezetői keretének egyetlen magyar párosa lesz, a Bíró Ádám (30), Kiss Olivér (33) duó. Az IHF-minősítést tavaly megszerző kettős legutóbb a tavalyi U19-es világbajnokságon vezetett döntőt, fújt már Veszprém–Szeged rangadón és Spanyolország–Norvégia felkészülési válogatott mérkőzésen is, az álma pedig az olimpia. Követelményekről, megszűrt szurkolóhangokról és reklamálásokról beszélt Hosszabbítás mellékletünkben a még játékosként is aktív páros.

2020.10.02 19:24:10

Vízilabda BALLAI ATTILA

Húsz év távlatából is mesés: felelevenítjük a magyar vízilabdázók sydneyi olimpiai győzelmét.

2020.09.18 21:05:14

Vízilabda MALONYAI PÉTER

A vízilabdázás állócsillaga 70 évesen sem hazudtolja meg önmagát: fergeteges sztorik Budától Szicíliáig.

2020.08.30 22:36:47

Vízilabda CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Dopping- és minden más frontról pontosan tudjuk, mekkora gazemberségeket képesek egyesek elkövetni az eredmény érdekében – kétségünk se legyen afelől, hamarosan a koronavírustesztek manipulálása is piaci alapon zajlik majd.