Női vízi BL: közel a bravúrhoz a Dunaújváros, az FTC kiütötte az Egert

Vágólapra másolva!
2023.11.04. 20:24
null
Dobi Dorina három gólja sem volt elég a bravúrhoz (Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap, archív)
Az előző idényben negyedik Dunaújváros 9–8-ra kikapott otthon a címvédő Sabadelltől a női vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek szombati harmadik fordulójában.

 

Sokáig úgy tűnt, a százszázalékos mérleggel álló spanyolok a harmadik negyedben eldöntik az összecsapást, ebben a szakaszban ugyanis négygólos előnyre tettek szert, de Vad Lajos tanítványai a záró nyolc perc végére egyetlen találatra feljöttek. Az utolsó egy percben a magyar csapat kivédekezett egy kiállítást, majd megkapta a maga fórját is, de a lehetőség kimaradt.

Az újvárosiak a következő körben, november 25-én a görög Alimoszt fogadják.

A kupagyőztes Ferencváros 18–7-re kiütötte a magyar bajnok Egert

A két csapat nem először találkozott már a szezonban, a Magyar Kupában az FTC az idegenbeli döntetlen (13–13) után egy hazai KO-val (16–3) ment tovább, a bajnokságban viszont az Eger diadalmaskodott (12–10) saját közönsége előtt. A zöld-fehérek a Népligetben ezúttal is parádéztak, a harmadik negyedet hat góllal megnyerve döntötték el az összecsapást, amelynek legjobbja Gurisatti Gréta volt, aki hatszor talált be.

A negyedik fordulóban, november 25-én a Gerendás György által irányított Ferencváros a görög Etnikoszt látja vendégül, míg Sike József tanítványai a Keszthelyi Ritát foglalkoztató, s az előző idényben döntős, Egerben a nyitókörben fölényes győzelmet arató spanyol Mataróhoz látogatnak.

VÍZILABDA
NŐI BAJNOKOK LIGÁJA
Csoportkör, 3. forduló
B-csoport:

Dunaújváros–Sabadell (spanyol) 8–9 (2–3, 2–2, 2–4, 2–0)
A magyar csapat gólszerzői: Dobi 3, Garda, Mahieu 2-2, Jonkl 1

C-csoport:

FTC-Telekom Waterpoolo–Tigra-ZF-Eger 18–7 (4–2, 3–1, 6–0, 5–4)
Gólszerzők: Gurisatti 6, Tóth-Csabai, Vályi, Máté, Dömsödi, Nagy 2–2, Kuna, Leimeter 1–1, illetve Szellák 3, Skulteti, Weston, Szilágyi, Lendvai 1–1

Korábban:
D-csoport:
Vuliagmeni (görög)–UVSE 13–11
(2–3, 4–4, 3–2, 4–2)
A magyar csapat gólszerzői: Faragó 6, Hajdú 2, Aubéli, Lendvay, Baksa 1-1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik