FISU: húsz év után újra van magyar sportdiplomata a végrehajtó bizottságban

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.11.22. 13:07
Ancic-Valkai Ágnest beválasztották a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) végrehajtó bizottságába.

A Genfben megrendezett tisztújító közgyűlésen öt európai sportdiplomata került be a tizenöt fős bizottságba, és négy olyan ország – köztük Magyarország – amely az előző ciklusban nem rendelkezett képviselettel a testületben.

A korábbi világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, Ancic-Valkai Ágnes beválasztásával húsz év után van újra magyar sportdiplomata a nemzetközi szövetség legfontosabb szervezetében – emelte ki az MTI-hez eljuttatott szerdai közleményében a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS).

„Köszönöm a magyar egyetemi sportnak a támogatást. Hatalmas megtiszteltetés, hogy képviselhetem a magyar érdekeket a FISU-ban. Az utóbbi években egyre nagyobb hangsúlyt kap az egyetemi sport itthon és nemzetközi vonalon is, és itt nemcsak az élsport a fontos, hanem a szabadidős oldal is. Az új bizottság tagjainak felét jól ismerem, mindenkivel van egy jó, együttműködő, támogató kapcsolat. Úgy gondolom, hogy eredményes munkát tudunk majd végezni az előttünk álló időszakban” – mondta Ancic-Valkai Ágnes, aki a MEFS nemzetközi igazgatója.

Legutóbb – húsz évvel ezelőttig – Frenkl Róbert, a MEFS korábbi elnöke volt végrehajtó bizottsági tag a FISU-ban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik