Gyász: repülőn lett rosszul, majd elhunyt a világ- és Európa-bajnok vízilabdaedző

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.10.09. 15:58
Elhunyt Petar Porobics, a kínai férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya – közölte a Total Water Polo. Ezt később a montenegrói szövetség (VPSCG) is megerősítette.
Petar Porobics 67 évet élt (1957–2023)
Petar Porobics 67 évet élt (1957–2023)

 

A 67 éves montenegrói tréner szombaton még az Ázsiai Játékok döntőjében irányította a kínai csapatot, amely alulmaradt Japán ellen. Porobics a Kínából Európába tartó repülőúton lett rosszul – a gép kényszerleszállást hajtott végre, de az orvosok már nem tudták megmenteni az életét.

Petar Porobics játékosként a Primorac Kotorban vízilabdázott, majd itt kezdte el edzői pályafutását is. Később Nenad Manojlovics segítője lett Szerbia-Montenegró válogatottjánál, majd 2005-ben a szövetségi kapitányi székben is lehetőséget kapott, s még ebben az évben aranyérmes lett a montreali világbajnokságon. 2008-ban a már független Montenegró legjobbjait edzette, s megnyerte velük a málagai kontinenstornát. A tokiói olimpián a 8. helyig vezette a kínai női válogatottat, majd az ázsiai ország férficsapatával ezüstérmes lett az elmúlt hétvégén véget ért Ázsiai Játékokon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik