Férfi vízi BL: csoportrangadóra készül a Ferencváros

P. G.P. G.
Vágólapra másolva!
2023.10.18. 09:26
null
Szakonyi Dániel nehezebb meccsre számít szerdán, mint a Zvezda ellen (Fotó: Dömötör Csaba)
Hibátlan csapatok találkoznak szerda este a Komjádi uszodában, a magyar bajnok FTC-Telekom a horvát Jadran Splitet fogadja a férfi vízilabda Bajnokok Ligája 3. fordulójában.

 

„Végy egy jó kapust!” – tartja a mondás, az FTC-Telekom keretében viszont kettőt is találunk, Vogel Soma és Szakonyi Dániel is képes stabilitást adni a csapatnak. A férfi vízilabda Bajnokok Ligája nyitányán, a montenegrói Herceg Novi ellen (9–7) Vogel kapott lehetőséget, a szerb Crvena zvezda otthonában (16–6) mind a ketten szerephez jutottak, míg a zöld-fehérek legutóbbi, Szeged elleni bajnokiján (19–10) Szakonyi helyettesítette világbajnok poszttársát. Bármelyikük is véd szerda este, bizonyára nehéz feladat vár rá, elvégre az elitsorozat C-csoportjának rangadóján a hozzá hasonlóan hibátlan horvát Jadran Splitet fogadja a Ferencváros.

„Szerencsére sokan vagyunk, így a szakmai stábnak is több a variációs lehetősége – mondta lapunknak Szakonyi Dániel, az FTC 29 éves kapusa. – A vezetőedzőnk, Nyéki Balázs nagyon figyel rá, hogy kinek milyen terhelést kell kapnia – ahogy észrevettem, a múlt héten mindenkinek erősítésre volt szüksége... Nagy munkában vagyunk, ami természetesen fizikailag és mentálisan is fárasztó, de ha ez az ára annak, hogy a rangadókon a legjobbunkat nyújtsuk, akkor beleadunk mindent, ami tőlünk telhető. A Szeged elleni bajnokira is edzésből érkeztünk, kilenccel nyertünk, ám nem voltam teljesen elégedett, mert bármilyen összeállításban játszunk, sokallom a tíz kapott gólt.”

Szakonyi Dániel szerint egyre jobb az FTC helyzetkihasználása, a támadások hatékonyságán érződik, hogy az új játékosok gyorsan beilleszkedtek, védekezésben pedig mindenki hozzáteszi a magáét, már-már „repülnek” a blokkok. A nyáron Konsztantyin Harkovval és Loren Fatoviccsal erősítő Jadran Split kiváló formában érkezik a Komjádi uszodába, az idényben eddig minden tétmérkőzésén legalább tíz gólt lőtt.

„Nagyon együtt van a társaság, a csapatszellem visz minket előre – hangsúlyozta a kapus, aki 2021 óta erősíti a zöld-fehéreket. – Csoportrangadó előtt állunk, nehéz mérkőzés vár ránk a Jadran Split ellen, ám általánosságban is elmondható, hogy nagyon erős a mezőny, rengeteg a fordulatos találkozó. Sokat jelentett, hogy ha nyögvenyelősen is, de legyőztük a Herceg Novit az első körben, a jelenlegi kerettel az volt az első mérkőzésünk a Bajnokok Ligájában. Napról napra egyre jobbak vagyunk, és bár szerdára nem ígérek hasonlóan fölényes győzelmet, mint a Zvezda ellen, igyekszünk kihozni magunkból a maximumot.”    

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR
3. FORDULÓ
20.45:
FTC-Telekom Waterpolo–Jadran Split (horvát)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik