Vizes vb: Simán öt-hat gólon lehetett volna tartani őket – Varga Zsolt

Vágólapra másolva!
2023.07.21. 07:30
null
Varga Zsolt szövetségi kapitány nem teljesen elégedett a mieink argentinok elleni teljesítményével (Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ)
A magyar férfi vízilabda válogatott szövetségi kapitánya, Varga Zsolt sokallta az argentinoktól kapott 13 gólt a fukuokai világbajnokság csoportkörének utolsó fordulóját követően.

 


– A játékosok meglehetősen kritikusak voltak saját magukkal szemben, ön mennyire az?
Mindenki érezte, hogy ettől a csapattól tizenhárom gólt kapni csak dekoncentráció eredménye lehet – értékelt Varga Zsolt az argentinok elleni 21–13-as győzelem után. – Simán öt-hat gólon lehetett volna tartani őket, és még akkor is biztosan azt mondom, hogy voltak közötte felesleges gólok. Három olyan gólt kaptunk ezen a mérkőzésen, amire azt lehet mondani, hogy ez benne van a játékban. A játékosokban azért voltak rossz érzések, mert nem maradt olyan feszes a védekezés, mint kellett volna. Voltak azért nagyon jó periódusaink, amikor azt csináltuk, amit kellett, akkor nem is tudtak reagálni az argentinok.

– Ezzel együtt hibátlanul zárták a csoportkört, nem sérült meg senki, lehetett ennél többet várni?
Alapvetően ez volt a cél, bár minden mérkőzést fel lehet használni valamire, ezúttal éppen a védekezés lett volna a lényeg. Nem baj, ha érzik a játékosok, hogy most nem ment, mert sokkal jobban figyelnek majd a folytatásban.

– Tudja már, hogyan alakul a program a negyeddöntőig
Még képlékeny a helyzet, az edzésbeosztást is cserélgetni kell hozzá, de jó lenne az olaszokkal és a spanyolokkal együtt készülni.

VÉLEMÉNYEK

POHL Zoltán
a magyar válogatott bekkje

„Egyébként sem könnyű egy ilyen meccsre felpörögni, így, hogy ilyen korán játszottunk, pláne nem volt az. Ez látszott is, sokkal több gólt kaptunk, mint kellett volna, nem voltunk elég fegyelmezettek, keményebben kellett volna játszanunk, de hibátlanul lettünk csoportelsők. Most picit pihenünk, aztán készülünk a negyeddöntőre.”

NAGY Ádám
a magyar válogatott bekkje

„Nem vagyok végtelenül elégedett a teljesítményünkkel, nagyon dekoncentráltak voltunk, az első negyed után teljesen kiengedtünk fejben. Nyilván emiatt belelkesültek az argentinok, és lövöldözték a gólokat, főleg a mi hibáinkból. Nem tudtuk megtartani azt a feszességet, ami az előző meccseken megvolt bennünk, emiatt van bennem hiányérzet.”

VIGVÁRI Vendel
„Szurkoltunk egymásnak, Vincének ez volt az első világbajnoki mérkőzése, nekem a második. Tudtuk, hogy nem ez lesz életünk legizgalmasabb és legszorosabb mérkőzése a válogatottal, kicsit rendhagyó is volt, hiszen sokat edzettünk előtte. Ez talán látszott is a játékunkon, túl sok gólt kaptunk, amin azért dolgozni kell, de lesz rá időnk.”

MINIINTERJÚ

VIGVÁRI Vince, a magyar válogatott szélsője: Örülök, hogy mindketten itt vagyunk

– Csillogó szemmel hallgatta a Himnuszt és el is mosolyodott, élvezte a helyzetet?
– Aki húszévesen itt van a világbajnokságon, és az első meccsét játssza, annak csillogjon is a szeme – válaszolta Vigvári Vince. – Egyébként éppen minket vett a kamera, láttam magamat a kivetítőn, és Dumi oldalról elkezdett kicsit bökdösni, ezért nevettem el magam.

– Az első világbajnoki meccsén négy gólt lőtt, elégedett a bemutatkozással?
– Örülök neki, hogy így sikerült ez a meccs: gólokat lőttem és győztünk. A tizenhárom kapott gólt eléggé sokallom, de gondolom, mindenki. Spanyolország ellen is sok lenne a tizenhárom gól, de az a lényeg, hogy most már tudunk készülni a negyeddöntőre.

– Hogy élte meg, hogy az első vb-meccsén együtt játszhatott a testvérével?
– Nagyon jó érzés volt, már a bemutatáskor gondolkodtam ezen, de nem volt szabad túlromantizálni a helyzetet, hiszen következett a meccs. Utólag azért különleges érzés, mindketten adtunk egymásnak gólpasszt, jó volt együtt játszani. Örülök, hogy mindketten itt vagyunk, eljutottunk erre a szintre, és ez még csak a kezdet!

VIZES VB, FUKUOKA
VÍZILABDA
FÉRFIAK, CSOPORTKÖR
C-CSOPORT, 3. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–ARGENTÍNA 21–13 (7–1, 5–4, 4–4, 5–4)
Fukuoka, 50
néző. V: Csang Liang (kínai), Ferrari (olasz).
MAGYARORSZÁG:
Lévai – Varga Dénes 1, Manhercz K. 2, Jansik Sz. 1, MOLNÁR E. 2, Zalánki 1, Pohl 1. Csere: FEKETE G. 3, Angyal 2, NAGY ÁDÁM 3, VIGVÁRI VINCE 4, Vigvári Vendel 1. Szövetségi kapitány: Varga Zsolt
ARGENTÍNA: Salas – CORSI 3, Tilatti 1, Martino 2, T. Echenique 1, CAMNASIO 3, Veich. Csere: Malnero (kapus), Galimberti, Leona 1, Bonomo, Poggi 1, Soler 1. Szövetségi kapitány: Juan Pablo Giri
Gól – emberelőnyből: 8/5, ill. 7/6. Gól – ötméteresből: 3/3, ill. 2/2. Kipontozódott: Pohl (28. p.)
MESTERMÉRLEG
Juan Pablo Giri:
– Örülünk, hogy itt lehetünk és ilyen mérkőzéseket játszhatunk. Kiadtunk magunkból mindent, sok gólt lőttünk, tetszett, amit a játékosaimtól láttam.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik