Vizes vb: „Méltatlan, hogy huszonegy gólt kaptunk a japánoktól”

Vágólapra másolva!
2023.07.18. 15:11
null
Hajdú Kata ötgólos volt (Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ)
Mint beszámoltunk róla, a magyar női vízilabda-válogatott a második meccsén egy 47 gólos mérkőzésen legyőzte a házigazda japánokat a fukuokai világbajnokság csoportkörében. A magyar válogatott szélsője, Hajdú Kata és Bíró Attila szövetségi kapitány is kritikát fogalmazott meg a 21 kapott gól miatt.

 

VÉLEMÉNYEK
DÖMSÖDI Dalma, a magyar válogatott centere: – Hatalmas élmény a magyar válogatottban játszani, ugyan Splitben már a csapat tagja voltam, de a világbajnokság teljesen más. Elég érdekes meccs volt, noha számítottunk arra, hogy sokgólos mérkőzés lesz. Nem voltak a helyükön a blokkok, pedig tudtuk, hogy mindenhonnan lőni fognak, mégis meg tudtak minket lepni.
NESZMÉLY Boglárka, a magyar válogatott kapusa: – Elég kaotikus lett a mérkőzés, tudtuk, hogy ilyen a japánok játéka, mégis nagyon összezavart minket. Mi vittük bele magunkat ebbe a szorosabb meccsbe. Az új-zélandiak ellen nem lehet más célunk, mint minél kevesebb gólt kapni és összerakni a védekezést, mert a továbbiakban ennél nyilvánvalóan jobban kell teljesítenünk.

– Öt lövésből öt gólt lőtt élete első világbajnoki meccsén, elégedett a kezdéssel?
– Azért nem teljesen, finoman szólva sem védekeztünk jól – mondta Hajdú Kata. – Kézilabdameccs lett belőle, ami lehet, hogy a nézőknek élvezhető volt, de hozzánk méltatlan, hogy huszonegy gólt kaptunk a japánoktól. Személy szerint azért nagy élmény volt, rengeteg támogatást kaptam a lányoktól és a stábtagoktól is, hogy átessek a tűzkeresztségen.

– Mennyire izgult, amikor Keszthelyi Rita átadta az ötméteres elvégzésének lehetőségét?
– Izgultam, de igyekeztem ezen a mérkőzésen is olyan dolgokat kipróbálni, amelyeket az erősebb ellenfelekkel szemben is hasznosíthatok. Próbálom magammal vinni a pozitívumokat, a negatívumokat pedig a csapattal együtt kijavítani.

– Az öt gólja ellenére a kezében van az összes sapka, a legfiatalabbként ez ilyenkor is az ön feladata?
– Azért segítenek a stábtagok, ami megkönnyíti a dolgomat, de én nem élem meg ezt teherként, mert végül is olimpiai bronzérmes csapatnak vihetem a kulacsait, a sapkáit és a labdáit, szóval ez örömteli feladat.

BÍRÓ ATTILA, A MAGYAR VÁLOGATOTT SZÖVETSÉGI KAPITÁNYA SEM ÖRÜLT A SOK KAPOTT GÓLNAK

– Szakmailag lehet értékelni ezt a mérkőzést?
– Nem nagyon... – válaszolta Bíró Attila. – Körülbelül erre számítottam, de kevesebb kapott góllal. Ha a pozitív oldaláról nézem, akkor fantasztikus, hogy huszonhat gólt lőttünk egy nem éppen gyenge csapatnak, és többel vertük őket, mint az olimpián, ugyanakkor ha a negatív oldalát tekintem, a kapott gólok száma nyilván nem örömteli. Belementünk a kamikaze-vízilabdájukba, ami nyilvánvalóan nem tetszett, és nehezen is alkalmazkodtak a lányok hozzá.

– És személy szerint melyik oldalát nézi?
– Jobban szeretem, ha kevesebb gólt lövünk, de kevesebbet is kapunk. Lehet, hogy közönségszórakoztató volt a mérkőzés, a parton azonban nem volt annyira az.

– Az újoncokkal legalább elégedett volt?
– Igen, örülök, hogy debütáltak a világbajnokságon, méghozzá sikeresen és jó játékkal. Biztos vagyok benne, hogy még ennél is jobbak lesznek, akár már az új-zélandiak ellen is. Remélhetőleg fejlődnek még a vébén – ők is és a csapat is.

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT!

VIZES VB, FUKUOKA
NŐI
VÍZILABDA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
D-CSOPORT

MAGYARORSZÁG–JAPÁN 26–21 (5–4, 8–6, 7–5, 6–6)
Fukuoka, 400
néző. V: Schwartz (izraeli), Ohme (német)
MAGYARORSZÁG: Magyari – GURISATTI 4, SZILÁGYI D. 4, Máté Zs. 1, Parkes 1, Keszthelyi 3, VÁLYI V. 4. Csere: Neszmély (kapus), HAJDÚ K. 5, Leimeter 3, Rybanska, Dömsödi 1, Faragó K. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
JAPÁN: Kavatasiro 1 – Kitamura, Inaba 2, Kudo 2, Sitara, ARIMA 7, URA 2. Csere: Kavagucsi 2, Szunabe, Goto, NISIJAMA 4, Inoue 1. Szövetségi kapitány: Omoto Joji
Gól – emberelőnyből: 10/7, ill. 9/7
Gól – kettős emberelőnyből: –, ill. 1/0
Gól – ötméteresből: 3/3, ill. 3/3
Kipontozódott: Gurisatti (29. p.), Kudo (30. p.), Szunabe (32. p.)
MESTERMÉRLEG
Omoto Jodzsi: – Nagyon sokáig versenyben voltunk a rendkívül erős magyar csapattal, mindent beleadtunk, sok gólt lőttünk, ez most ennyire volt elég, de nem lehet bennem hiányérzet.

A csoport másik mérkőzésén:
Kanada–Új-Zéland 13–11(7–4, 1–3, 3–0, 2–4)

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1.MAGYARORSZÁG
2
2
37–316
2.Kanada211
23–223
3.Új-Zéland
21
1
28–293
4.Japán22
37–430
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik