Vízilabda MK: az idén már szeptemberben győzteseket avatnak

Vágólapra másolva!
2023.06.21. 13:25
null
Madaras Norbert (Fotó: Földi Imre)
Elkészült a 2023/24-es magyar vízilabdaidény versenykiírása, amelyben a korábbiakhoz képest a legfontosabb változás, hogy az idén már szeptemberben győzteseket avatnak a BENU Magyar Kupában.

A szövetség beszámolója szerint a Magyar Kupa „nyár végi show-vá” változik: az elmúlt években megszokott decemberi befejezés helyett már augusztus második felében nekilódulnak a csapatok és szeptember első hétvégéjén el is dől a szezon első trófeájának sorsra.

„Egyrészt a jövő évi versenynaptárban januárban Európa-bajnokság, februárban világbajnokság szerepel, tehát a december egyébként is a válogatott felkészülésé, másrészt meggyőződésem, hogy amikor csak lehet, a legjobb meccseket napfényben, jó időben, szabad ég alatt kell játszani – mondta ezzel kapcsolatban Madaras Norbert, az MVLSZ elnöke. – A Magyar Kupát le lehet bonyolítani néhány hét alatt, azaz ez a sorozat kiválóan alkalmas arra, hogy a sportág ünnepévé varázsoljuk a négyes döntőket a Margitszigeten.”

A férfiak mérkőzéseit 25 méteres pályán vívják majd, ami az attraktivitást tekintve visszatérő elem a sportág további reformját szorgalmazók körében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik