Női vízi Euroliga: győzelemmel rajtolt a Szentes

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2015.01.15. 22:03
A Szentesi Uszodában győzelemmel mutatkozott be az Euroliga magyarországi selejtezőcsoportjában a Szentes női vízilabdacsapata, amely csütörtök este öt góllal bizonyult jobbnak az orosz Szkif Moszkvánál.

Pengő Nikolett centergóljával indult a találkozó, amelynek elején a moszkvai együttes kétszer is egyenlített, majd a nyitó negyed végén a vezetést kétszer is átvette (2–3, 3–4). A második negyedben gyorsan 4-4-re módosított a házigazda, utána azonban percekre megállt a gólszerző tudomány mindkét oldalon. A balkezes válogatott center, Bujka Barbara törte meg a jeget (5–4), majd az ő révén alakult 6–5-re az állás a nagyszünetre.

A harmadik játékrész nyitányaként a duplázó Kövér-Kiss Réka révén húzott el először két találattal a Szentes (7–5), majd ismét Bujka percei következtek, előbb büntetőből, majd akcióból is betalált, 9–5-re alakítva a hazai vezetést. Az ellenállhatatlanul játszó center hatodik góljával kezdődött a befejező nyolc perc (10–5), amelyben a Szentes fölényessé tette sikerét, végül 11–6-ra nyerte az összecsapást.

A csoport ötödik szereplője, a svájci Kreuzlingen szabadnapos volt. A Szentes pénteken 20 órától ellene folytatja a selejtezősorozatot. A csoportból az első kettő jut tovább. Az Euroliga másik magyar résztvevője, az UVSE Lille-ben szerepel szintén ötcsapatos csoportban. A gárda a csütörtöki nyitányon nem játszott, bemutatkozása péntek este lesz, amikor az orosz Uralocskával kezd az A jelű kvintettben.

NŐI VÍZILABDA EUROLIGA
C-CSOPORT, 1. NAP (SZENTES)
HUNGERIT-SZENTES–SZKIF MOSZKVA 11–6 (3–4, 3–1, 3–0, 2–1)
Szentes,
300 néző. V: Moiralisz (görög), Rakovics (szerb)
Szentes: BOLONYAI – Hevesi, Van der Sloot 1, Miskolczi, Gémes 1, BUJKA 6, Pengő 1. Csere: Győri, Pócsi, Kádár, Rácz, KÖVÉR KISS 2. Edző: Tóth László
Moszkva: Ustyukina – BORISZOVA 2, Kotancsian, Andrejeva, KRAVCSENKO 2, Szavickaja 1, Serzsanfova 1. Csere: Kiszeljova, Rjabova, Bakramejeva, Badiksina. Edző: Szvetlana Prevalova
Gól – emberelőnyből: 10/4, ill. 11/2
Gól – ötméteresből: 4/2, ill. 0
Kipontozódott: Szavickaja (22. p.), Rácz (24. p.)
MESTERMÉRLEG
Tóth László:
– Amikor az első mérkőzésből következő túlizgulásunkat levetkőztük, sikerült átvennünk az irányítást, és biztosan nyertünk. A védekezéssel meg voltam elégedve, Flóra tartást adott a csapatnak, és mintha az oroszok a végére egy kicsit elfáradtak volna.

A másik mérkőzésen: Kinef Kirisi (orosz)–CN Mataró (spanyol) 15–10 (3–1, 3–4, 5–3, 4–2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik