Vízi Eb: Nem voltunk elég jók, hogy a meccset akár döntetlenre hozzuk - Merész

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.24. 18:19
null
A szövetségi kapitány szerint nem voltak elég jók (Fotó: Fuszek Gábor)
Mint ismert, a magyar női vízilabda-válogatott 9–8-ra kikapott az Eb elődöntőjében a világbajnok spanyol válogatottól, így a harmadik helyért játszhat a továbbiakban. Merész András szövetségi kapitány a mérkőzés után adott nyilatkozatában elmondta, ezen a meccsen nem voltunk elég jók még a döntetlenhez sem.

„Volt néhány olyan kulcsszituáció, amikor olyan megoldást választottunk, amelyet nem is tudom, mikor láttam utoljára. Gyakorlatilag a harmadik passzunk rossz volt, és onnantól kezdve csak nyomoztuk a labdát. És az, hogy nem csapatként dolgoztunk, hanem egyénileg próbáltuk megoldani a helyzeteket, márpedig így nem fog menni soha. Teljesen mindegy, hogy ki az ellenfél.

Azt nem mondhatom, hogy nem volt egységes a csapat, de az egyéni gondolatok sajnos felülkerekedtek a csapatgondolatokon. Nem egy, nem kettő szituációt próbáltunk egyénileg megoldani. Egyébként nagyon tisztelem a játékosokban, hogy óriási a bizonyítási vágy bennük, de egészen addig, amíg nem értjük meg, hogy egyedül nem lehet meccseket nyerni ezen a szinten, csak csapatként, addig nem is fogunk tudni ilyen meccseket megnyerni.

Lecseréltem a kapusunkat, aki nem védett rosszul, de ez felrázta a csapatot. Rengeteg helyen bele kellett volna nyúlni a meccsbe, de negyedenként egy időkéréssel nagyon nehéz ezt megoldani. Taktikaváltás is volt, mert a zónát felváltottuk szoros emberfogással, és a játékvezetők is partnerek voltak ebben. A spanyolok rendkívül okosan végigjátszották a támadásaikat. Nincsenek véletlenek, nem voltunk elég jók ahhoz, hogy ezt a meccset akár döntetlenre hozzuk” – nyilatkozta a mérkőzés után Merész András szövetségi kapitány az M1-nek.

Tóth Ildikó:
„Nagyon csalódottak vagyunk, mert megint vesztettünk a spanyolok ellen. Nagyon keményen készültünk, és talán ez a túlzott akarás vezetett a vereséghez.”

Miguel Oca, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya: „Tudtuk, hogy nagyon nehéz meccs lesz mert a magyaroknak nagyon jó centerei és lövői vannak. A taktikánk ezért az volt, hogy a lehető legtöbbet mozogjunk védekezésben. Ma elég erősök voltunk ahhoz, hogy győzzünk, így hát készülhetünk a döntőre.”

Anna Espar: „Nagyon jól védekeztünk, kiválóan játszottunk, és nagyon boldogok vagyunk!”



VÍZILABDA EB
NŐK, ELŐDÖNTŐ
SPANYOLORSZÁG–MAGYARORSZÁG 9–8 (2–2, 3–3, 3–2, 1–1)
Hajós uszoda,
4000 néző. Vezette: M. Csirics (szerb), Franulovic (horvát)
Spanyolország: ESTER – Ortiz, PAREJA 2, L. López 1, C. GARCÍA 4, Espar 1, PENA 1. Csere: Miranda, Bach, Tarrago, Meseguer, Blas
Magyarország: Bolonyai – Antal, Keszthelyi 4, Csabai, BUJKA 2, Szücs G., Kisteleki H. Csere: GANGL (kapus), Illés A., Takács O. 1, Kisteleki D., TÓTH I., Czigány D. 1
Gól – emberelőnyből: 11/3, ill. 14/4
Gól – kettős emberelőnyből: 1/1, ill. –
Gól – ötméteresből: 2/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Ortiz (24. p.), Csabai (26. p.), Bach (30. p.), L. López (31. p.)

HOLLANDIA–OLASZORSZÁG 8–8 (1–1, 4–4, 1–2, 2–1) – ötméteresekkel 4–3
Legjobb gólszerzők:
Smit, Van der Sloot 2-2, ill. Garibotti 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik