Vízi Eb: az olaszokkal játszanak a mieink a bronzért

Vágólapra másolva!
2014.07.24. 19:19
null
Az olaszok csak maguknak köszönhetik, hogy lemaradtak a döntőről (Fotó: Fuszek Gábor)
Hollandia ötméteresekkel legyőzte Olaszországot a női vízilabda Európa-bajnokság elődöntőjében, így a házigazda magyar csapat az olasz válogatottal küzdhet meg a bronzéremért.

 

Szoros csatában dőlt el az elődöntő második mérkőzése, csak egyszer volt egygólosnál nagyobb a különbség a két csapat között. Ekkor 7–5-re az olaszok vezettek, de a negyedik negyed elején a hollandok egyenlítettek. Az olaszok ezt követően újra előnybe kerültek, és már nagyon közel voltak a döntőhöz, ám óriásit hibáztak: a végleg kiállított Teresa Frassinetti visszatért, így 7 másodperccel a vége előtt büntetőhöz jutott Hollandia, és Miloushka Smit keze nem remegett meg (8–8).

Hosszabbítás helyett egyből következett az ötméterespárbaj. Ebben öt pár után 3–3-ra álltak a felek, a hatodik próbálkozók közül viszont Dagmar Genee betalált, míg Roberta Bianconi a lécre pattintott, így kezdetét vehette a holland örömünnep.

A budapesti Eb-n tehát spanyol–holland finálét rendeznek, a bronzéremért pedig a magyar és az olasz válogatott küzd meg egymással.

VÍZILABDA EB
NŐK, ELŐDÖNTŐ
HOLLANDIA–OLASZORSZÁG 8–8 (1–1, 4–4, 1–2, 2–1) – ötméteresekkel 4–3
Ld:
Smit, Van der Sloot 2-2, ill. Garibotti 2

KORÁBBAN JÁTSZOTTÁK
MAGYARORSZÁG–SPANYOLORSZÁG 8–9 (2–2, 3–3, 2–3, 1–1)

Jegyvásárlás: jegyed.hu

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik